Sukki-Ne

5,0
4 betyg
$$
Koreansk restaurang
Sukki-Ne
5,0
4 betyg

En halv trappa ner, i ljusa lokaler på Norra Allégatan, huserar den koreanska restaurangen Sukki-Ne. Här är det traditionell, koreansk mat som gäller och du är välkommen på både lunch och middag. På menyn hittar du både små sidorätter och koreanska varmrätter som sukki-bap och bibimbap.

Sukki-Ne betyder hemma hos Sukki, som i sin tur betyder "made in Korea" och är kockens smeknamn. Precis som namnet antyder serverar Sukki-Ne traditionell, koreansk mat. Till lunch serveras dagens sukki-bap, som innehåller säsongens grönsaker och serveras tillsammans med kockens val av protein och ris i en skål. Du hittar även olika sorters bibimbap, en traditionell koreansk rätt med olika grönsaker och protein där du kan välja mellan kött eller tofu. Till middag kan du botanisera bland såväl mindre sidorätter som koreanska varmrätter och olika sorters bibimbap. Är man två personer kan man förbeställa en koreansk hotpot som kokas direkt på bordet. För den sötsugne finns även koreanska desserter som binsu, en koreansk kall snöflingedessert med röda bönor och frukt.

Sukki-Ne huserar i ljusa och minimalistiska lokaler på Norra Allégatan. De vita stenväggarna är dekorerade med Korea-inspirerade tavlor, och lokalen får liv av gröna växter och ett och annat bonsaiträd. Inredningen är avskalad med naturmaterial som sten och trä i fokus, vilket skapar ett behagligt lugn. Välj din favoritplats och förbered dig på en traditionell, koreansk smakresa. Under lunchen är det drop-in som gäller, men till middagen kan det vara en bra idé att boka bord för att vara säker på att få plats. 

1 Pialia H.

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från Sukki-Ne Bilder

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
5,0
4

Recensioner av Sukki-Ne

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Så gott!! Och trevligt bemötande, synnerligen viktigt också. Jag kommer igen.

Som att vara tillbaka i Seoul igen!

1 Pialia H.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
5,0
4

Representerar du Sukki-Ne?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vad kostar det att äta på Sukki-Ne?

Sukki-Ne ligger i prisklassen Undre mellanklass ($$).

Vilken typ av mat serveras på Sukki-Ne?

På Sukki-Ne serveras bland annat:

  • Koreanskt

Serverar Sukki-Ne lunch?

Ja, Sukki-Ne har lunchserveringar.

Var ligger Sukki-Ne?

Sukki-Ne ligger på Norra Allégatan 8, 413 01, Linné. I närheten ligger Tredje Långgatan.