Alba

3,3
4 betyg
$$-$$$
Fransk restaurang
Skandinavisk restaurang
Alba
3,3
4 betyg
Kort om maten: Säsongsbetonade rätter med franska och nynordiska influenser
Kort om drycken: Viner, cocktails och öl

Lekfull elegans vid Järntorget

På adressen där det klassiska ungdomshaket Röda Rummet tidigare låg hittas idag Alba, en restaurang med hängivenhet för att bemästra konststycket att sammanväva elegans med lekfullhet. Här bjuds du på en levande meny med rätter i både mindre och större format, noggrant utvalda viner och klassiska cocktails. 

I den färgstarka lokalen vid Järntorget möts du av granna inredningsdetaljer, mönstrad interiör och en stor, slingrande takmålning som tillsammans skapar en personlig atmosfär. Från restaurangen kan gästerna spana in i det öppna, rödkaklade köket, där kockarna skapar innovativa rätter med influenser från såväl det franska som nynordiska köket. Exakt vad som hamnar på menyn styrs av säsongens råvaroutbud, men själva upplägget består: snacks, mellanrätter och desserter att kombinera sin egen middag av. Den som vill prova kökets favoriter kan välja Albas fyrarättersmeny, som gärna matchas med tillhörande vinpaket.

Dryckesmässigt finns en fäbless för vin i allmänhet och franska pavor i synnerhet, och även  ett stort utbud av naturvin hittas bland flaskorna. Därtill kan man skåla i klassiska cocktails, smutta på en avec eller bara avnjuta en hederlig, lokalproducerad öl. 

Arvet efter det gamla Röda Rummet förvaltas i form av en stökig bakficka med samma namn, som ligger i anslutning till Alba.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,3
4
Google-logo
Google
4,1
22

Recensioner av Alba

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Wow vilket ställe! Vilken mat, smakexplosioner för varje rätt jag smakade på. Förutom det var det ett väldigt prisvärt. Och alla kan hitta något. Maten presenterades vackert och det fanns en enkelhet och lyx samtidigt vilket lyfte upplevelsen ännu mera.

Listad i: Anna-Gbg

Trevlig och färgglad miljö! Vi delade på 3 st huvudrätter, wow vilka smakupplevelser!

Listad i: Middag

Personal som verkar ha hoppat in för första gången i restaurangbranschen. Hade ingen aning om menyn, vad som skulle serveras eller koll på något alls över huvudtaget. Alla i sällskapet ville byta ut en förrätt i avsmakningsmenyn. Då blir vi ifrå...

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,3
4
Google-logo
Google
4,1
22

Representerar du Alba?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är Alba?

Vi har klassificerat Alba som:

  • Vinbar

Vad kostar det att äta på Alba?

Alba ligger i prisklassen Mellanklass ($$$)/Undre mellanklass ($$).

Vilken typ av mat serveras på Alba?

På Alba serveras bland annat:

  • Smårätter
  • Skandinaviskt
  • Franskt

Vilken typ av stämning är det på Alba?

Vi skulle beskriva stämningen på Alba som mysig och lite lugnare.

Var ligger Alba?

Alba ligger på Järntorgsgatan 1, 413 01, Linné. I närheten ligger Tredje Långgatan.