Guiden till Göteborgs bästa koreanska restauranger

Guiden till Göteborgs bästa koreanska restauranger

I Göteborg finns det några riktigt bra koreanska restauranger, och för många som gillar asiatiska smaker så är det koreanska köket en favorit. Samtidigt är matkulturen något av en uppstickare och många har denna spännande matkultur kvar att upptäcka. Nationalrätten bibimbap, som består av ris, grönsaker, kimchi, kött och ägg, känner många till numera, men hur är det med kunskaperna i det koreanska köket i övrigt? I Sydkorea är restaurangkulturen utbredd – många äter alla mål ute och gatorna är fyllda av allt från streetfood till prisade fine dining-ställen. Som tur är har vi fått en liten del av det till Göteborg, här finns både traditionella koreanska restauranger, där genuina recept fått gå i arv, till spännande fusionkoncept.

Yammy Kitchen

Hemsida

Genuint kök med gamla recept

I början av den närmast mytomspunna Andra Långgatan huserar Yammy Kitchen, en genuin koreansk restaurang där recepten har gått i arv i många generationer. Här blir det snabbt fullt och det är inte ovanligt att se allt från stora födelsedagskalas som delar på husets många rätter, till par som smiter in för en bibimbap som trevligare vardagsmiddag. Yammy har även en bred meny av vegetariska och veganska rätter ur det koreanska köket.

Wakayama

Hemsida

Traditionell mat i sober miljö

På Wakayamas väggar hittas koreansk konst på väggarna och interiören är sobert dov. Menyn fokuserar på det bästa från det koreanska och det japanska köket, med ambitionen att erbjuda genuina, hemlagade rätter, men i uppgraderad kostym. Alla rätter är gjorda så att de går att dela på, precis som man gör i Korea.

Sukki-Ne

Hemsida

Hemma hos Sukki

Sukki-Ne betyder hemma hos Sukki, som är kockens smeknamn och koreanska för ”made in Korea”. Här kan du botanisera bland traditionella, koreanska smaker till både lunch och middag, med favoriter som sukki-bap och bibimbap. Menyn bjuder även på smårätter och uttänktta tillbehör, som bland annat kimchi. Blir du sugen på något sött efter maten finns det även goda desserter att njuta av – även de med smak av Asien och Korea.

OGBG

Uppdaterad asiat

Strax intill älven, och stadens senaste knytpunkt Stenpiren, ligger OGBG där pan-asiatiska smaker med inspiration från det koreanska köket står i centrum. Här har man satsat på rätter med koreanska förtecken, där favoriter som kimchi och gochujang-sås ofta får spela centrala roller i smakbilden. Se även till att smaka på OGBG:s egen bärs!

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta