Swea Wine & Dine

3,7
3 betyg
$$$
Restaurang
Bar
Swea Wine & Dine
3,7
3 betyg

Tiden har stannat på Swea, som du hittar i direkt anslutning till pampiga Elite Plaza Hotel, mitt i centrala Göteborg. Här äter du i tidlös och klassisk inramning under restaurangens glastak. På menyn hittar du allt från hotellets frukost och affärslunch till västkustbetonad à la carte. Varför inte starta med ett glas bubbel och ett par ostron i angränsande Plaza Bar.

Elite Plaza Hotel välkomnar med en storslagen entré, och via Plaza Bar når du restaurangen. Som lunchgäst kan du dels välja dagens husman, eller slå på stort och satsa på en trerätters affärslunch med avslutande dessert. Besöker du restaurangen kvällstid går smakerna i enlighet med den svenska mattraditionen, med fokus på västkust och hav.

Matsalens klassiska framtoning med hög takhöj, naturligt ljusinsläpp och luftiga interiör ger restaurangen en trivsam inramning i bistrostil. Här möts såväl hotellets gäster som businessfolk över en affärslunch. För sällskap som önskar en mer avskild miljö, rekommenderas något av hotellets fyra chambre separéer. Inne i Maharadjasalen har det firats ett flertal brudpar och jubilarer under salongens kulturminnesmärkta tak, medan Florentinska Pelarsalen erbjuder separat entré via Magasinsgatan.

Inled eller avsluta besöket med ett glas bubbel eller en välblandad cocktail, och sjunk ned i en av fåtöljerna inne i baren. Här står unika och välbevarade originaldetaljer, träpaneler och ornament i skön kontrast till den ljusa och luftiga restaurangdelen. För den som önskar något lättare att äta erbjuds här även en barmeny.

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från Swea Wine & Dine Bilder

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,7
3

Recensioner av Swea Wine & Dine

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Bra restaurang med god mat och bra viner. Har provat att äta här några gånger, men oftast blir det drop-in på något glas vin i bardelen.

·

Ett av mina absoluta favoritställen i stan. Baren är verkligen one of a kind, och de mörka träpanelerna och resten av inredningen ger en lyxig hotell-feeling i tidlös stil. Älskar att komma hit och ta ett glas eller en god kaffe.

Alltid mycket trevligt bemö...

Julbordet i stort sett en besvikelse. Lokalerna är fina. Laxen är av låg, flottig kvalitet och de olika sorterna skiljer lite åt i smak. Märklig kryddning på den stuvade grönkålen. Det är mycket trångt i lokalen och både gäster och pe...

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,7
3

Representerar du Swea Wine & Dine?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är Swea Wine & Dine?

Vi har klassificerat Swea Wine & Dine som:

  • Vinbar

Vilken typ av mat serveras på Swea Wine & Dine?

På Swea Wine & Dine serveras bland annat:

  • Svenskt
  • Internationellt
  • Europeiskt

Vad kostar det att äta på Swea Wine & Dine?

Swea Wine & Dine ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Serverar Swea Wine & Dine lunch?

Ja, Swea Wine & Dine har lunchserveringar.

Var ligger Swea Wine & Dine?

Swea Wine & Dine ligger på Västra Hamngatan 3, 411 17, Centrum. I närheten ligger Kungstorget, Göteborg.