"Jul för Alla" skapar större gemenskap - bjuder in till julfirande

Julen är en tid för gemenskap, men ofta firas den men folk vi redan känner. Den 19 december arrangeras därför "Jul för Alla", ett öppet julfirande där svenskar med olika bakgrund ska kunna träffas och fira tillsammans.
- Vi vill uppmuntra folk att öppna sina hjärtan för fler, säger Vilhelm Skoglund, verksamhetsledare på Nema Problema som står bakom initiativet. 

Firandet går av stapeln för tredje året i rad och arrangeras av den ideella organisationen Nema Problema, som i år stöds av Quality Hotel Globe och gästas av den ideella organisationen Kompisbyrå. Kvällen inleds med Kompisbyråns stora julfika, där nya och etablerade svenskar får träffa och lära känna varandra, och därefter blir det julpyssel, dans runt granen och julklappsutdelning. Tanken är att alla ska få möjlighet att ha kul, lära känna nya människor, öva på sin svenska och göra en viktig insats.

- Vi vet att det är många som tycker det känns viktigt att öka gemenskapen i samhället, men samtidigt inte vet hur. Att gå på ett julfirande och träffa människor av olika bakgrund är ett bra steg på vägen! Det river språkbarriärer och fördomar och bygger relationer och kontakter vilket i sin tur kan leda till så mycket mer, från jobb och bostad till ömsesidig vänskap, säger Vilhelm Skoglund.