"Många tror att skönhetsindustrin är synonym med onaturligt stora läppar"

Skönhetsindustrin växer sig större och större för varje år och klinikerna blir bara fler och fler. När man ska göra ett skönhetsingrepp är det viktigt att man tänkt igenom det länge och noggrant så att man är säker på att man kommer att bli nöjd. Vi ställde några frågor till Carl Westerby, leg. läkare och klinikchef på Hudkliniken Östermalm.

Hur ser framtiden ut för skönhetsindustrin?

- Bra. Sverige har legat efter vad det gäller lagar och reglering av skönhetsindustrin, vilket har lett till att oseriösa företag har kunnat ta sig fram. I somras kom Socialstyrelsen med förslag på nya riktlinjer för vad som gäller skönhetsindustrin, det kommer att sålla bort oseriösa aktörer och samtidigt ställa högre krav på oss som finns kvar. Jag välkomnar detta med entusiasm, då detta är en industri som kräver tydliga lagar och ständig övervakning.

Vad är den allmänna uppfattningen om det ni gör?

- Det beror förstås på en mängd olika faktorer, till exempel umgängeskrets, yrke eller kanske vilken generation du tillhör. Många tror att skönhetsindustrin är synonym med onaturligt stora läppar och botox-stela Hollywoodansikten, vilket tyvärr är en del av marknaden, men majoriteten av våra patienter önskar bli av med en irriterande argrynka, trolla bort störande acneärr eller få ett naturligt ansikslyft utan kniv. Andra vill bli kvitt tandgnisslan, spänningshuvudvärk, svettfläckar i armhålan eller dölja synliga ådernät. Restylane och Botulinumtoxin har en mängd icke uppmärksammade effekter som underlättar livet i vardagen.


Hudkliniken Östermalm


Ni firar ett år i november?
- Ja, första året har gått över förväntan. Vi firar detta med ett jubileumspris på Restylane som slår allt på marknaden. Det är trots allt våra trevliga patienter som bidrar till att vi har världens bästa jobb. För att få information om vårt jubileumspris måste man ringa, det är inget som är synligt på vår webbsida.

Vad kan du ge för tips om man är intresserad av att göra en behandling?
- Fundera noga över varför du vill göra en estetisk behandling. Det är viktigt att du själv fattar beslutet utan påverkan från någon annan, och att din önskan om förändring är noga genomtänkt. Ifrågasätt din behandlare och produkten. Välj alltid legitimerad och rekommenderad personal och väletablerade produkter med många års forskning bakom sig. Var alltid kritisk till metoder som ger "fantastiska resultat utan biverkningar". Ställ aktivt frågor till din klinik om risker, bevisade effekter och stirra dig inte blind på före- och efterbilder som kan vara manipulerade. Tänk på att säkerhet och kompetens kostar och att den billigaste kliniken inte behöver vara det bästa alternativet.

Mer information och bilder: Hudkliniken Östermalm

Hemsida: http://hudklinikenostermalm.se/