"We Have A Dream" visas på Fotografiska

Den 9 december - 19 februari ställer Fotografiska ut "We Have A Dream", ett fotoprojekt om mod, medmänsklighet och människans rättigheter. Utställningen inkluderar 114 porträtt av inspiratörer som alla bär budskapet att ingenting är omöjligt så länge man vågar drömma. 

På bilderna syns bland andra världens yngsta fredspristagare Malala Yousafzai, Dalai Lama, regimkritikern och konstnären Ai Weiwei samt artister som Annie Lennox, Quincy Jones, Timbuktu och Zara Larsson. Alla har de gemensamt att de är personer som står upp för sina värderingar, går mot strömmen och drömmer om att skapa förändring. Vännerna och initiativtagarna Albert Wiking och Oscar Edlund har intervjuat och rekryterat de medverkande sedan 2002.

- Människorna i det här projektet är bevis för att det går att förändra. Från Lund till 38:e våningen på FN-skrapan i New York. Från Ko Annan till Ida Engblom i Karlstad. We Have A Dream är inte en berättelse om helgon eller superhjältar. Här är ingen ofelbar, men alla har de någon gång börjat med att drömma, berättar fotografen Albert Wiking.

Mer information: Fotografiska

  • 9 dec 2016 - 19 feb Period
  • Visa alla

Visa på karta