Stockholm stoltserar med en mångfald av konst- och designutställningar, men innan Fotografiska slog upp portarna fanns det inget renodlat fotografiskt museum. Sedan Fotografiska gjorde entré 2010 har glappet fyllts med en storfavorit på museikartan. Här kan man även gå på konserter och föreläsningar samt äta och dricka gott.
Utställning
Fotografiska, som huserar i ett K-märkt tullhus vid Stadsgårdskajen, är inget vanligt museum utan kan snarare beskrivas som en internationell mötesplats för fotografi. Martin Schoeller, Robert Mapplethorpe, Nick Brandt, Annie Leibovitz och David Drebin är bara några av alla de ikoniska fotografer vars bilder har prytt väggarna.
Förutom stora fotoutställningar erbjuds även utbildningar, föreläsningar och workshops för både amatörer och professionella fotografer, liksom konserter och "artist talks". I butiken hittas mängder av fotoböcker med alster av både stora och lite mer okända namn. Priserna är anpassade efter varje plånbok. Vid entrén hittar du även Sveriges första Hasselblad-butik, fylld med de ikoniska kamerorna.
Restaurang
Fotografiskas restaurang är en populär förlängning av konceptet. Med stans kanske mest imponerande utsikt över Djurgårdsfjärden och Skeppsholmen satsar köket på en levande meny. 2014 inledde Fotografiska en omfattande satsning på restaurangen och tog in Paul Svensson som kreativ ledare. Med en meny fylld av gröna, närproducerade och ekologiska råvaror lovordades restaurangen snabbt som en av stans absolut bästa och prisades bland annat med Gulddraken 2015.
I fokus för de säsongsbaserade rätterna står grönsakerna, med det animaliska proteinet som eventuellt tillval. Tanken är att erbjuda en upplevelse för alla sinnen, där maten, konsten och miljön samspelar. Både lunch och middag serveras, och helgtid dukas det även upp till en uppskattad brunch.
Bar
Baren på Fotografiska präglas av samma hållbarhetstänk som restaurangen. Tillgänglighet och inkludering är ledord. Här serveras nytänkande ekologiska, alkoholfria drinkar med spriten "on the side", skapat av ett gäng med gedigen erfarenhet. Baren drivs av Paul Svensson och Andres Basile.
Café
Caféet erbjuder en stunds avkoppling mellan utställningar. Här serveras vällagade soppor med grönt eko-fokus, samt bakverk och egenrostat kaffe. Kvällstid förvandlas caféet till bar.