Fotografiska

4,6
33 betyg
Museum
Fotografiska
4,6
33 betyg

Stockholm stoltserar med en mångfald av konst- och designutställningar, men innan Fotografiska slog upp portarna fanns det inget renodlat fotografiskt museum. Sedan Fotografiska gjorde entré 2010 har glappet fyllts med en storfavorit på museikartan. Här kan man även gå på konserter och föreläsningar samt äta och dricka gott.

Utställning
Fotografiska, som huserar i ett K-märkt tullhus vid Stadsgårdskajen, är inget vanligt museum utan kan snarare beskrivas som en internationell mötesplats för fotografi. Martin Schoeller, Robert Mapplethorpe, Nick Brandt, Annie Leibovitz och David Drebin är bara några av alla de ikoniska fotografer vars bilder har prytt väggarna.

Förutom stora fotoutställningar erbjuds även utbildningar, föreläsningar och workshops för både amatörer och professionella fotografer, liksom konserter och "artist talks". I butiken hittas mängder av fotoböcker med alster av både stora och lite mer okända namn. Priserna är anpassade efter varje plånbok. Vid entrén hittar du även Sveriges första Hasselblad-butik, fylld med de ikoniska kamerorna.

Restaurang
Fotografiskas restaurang är en populär förlängning av konceptet. Med stans kanske mest imponerande utsikt över Djurgårdsfjärden och Skeppsholmen satsar köket på en levande meny. 2014 inledde Fotografiska en omfattande satsning på restaurangen och tog in Paul Svensson som kreativ ledare. Med en meny fylld av gröna, närproducerade och ekologiska råvaror lovordades restaurangen snabbt som en av stans absolut bästa och prisades bland annat med Gulddraken 2015.

I fokus för de säsongsbaserade rätterna står grönsakerna, med det animaliska proteinet som eventuellt tillval. Tanken är att erbjuda en upplevelse för alla sinnen, där maten, konsten och miljön samspelar. Både lunch och middag serveras, och helgtid dukas det även upp till en uppskattad brunch.

Bistro Bread & Wine
I Fotografiskas bistro och vinbar serveras mat och dryck med fokus på närliggande odlare och råvaror i säsong. Här kan man äta, ta ett glas eller bara fika.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,6
33

Recensioner av Fotografiska

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Konstgalleri med extra allt! 🎨

Fotografiska är ett ställe jag verkligen besöker, vissa perioder mer än andra. Hit går jag med mina kompisar men bokar även in jobbmöten här trots att det inte är lika centralt som mitt kontor.

Mitt sena...

Finns inget dåligt alls att säga om Fotografiska. En bred palett fängslande utställningar som regelbundet byts ut. Varav jag återvänder gång på gång på gång. Lika uppskattat av stockholmare som av turister. Vacker location. Och i restaura...

Fotografiska!

Det ligger i ett k-märkt tullhus på stadsgårdskajen och det är ett verkligt inspirerande ställe som jag tycker mycket om. Varit här en tre-fyra gånger under årens lopp på olika utställningar och de är alltid lika uni...

Fotografiska har verkligen lyckats med att skapa ett popigt museum med bred publik. Och det är väldigt bra.

Älskar detta museum som inte är bara ett museum. Alltid trevliga och intressanta utställningar. Skönt café, bar och restaurang. Fantastisk utsikt. På sommaren uteservering.
Även om läget är knepigt så är det värt att ta sig dit. Cha...

·

Fotomuseum mitt i stan. Stor turistattraktion. Varierande utställningar, så nästan alltid något nytt när man går dit. Restaurangdel som drivs av TV-kocken Paul Svensson.

Jag är ingen museum-människa, men fotokonst är jag svag för. Fotografiska har tagit sig an detta på absolut bästa sätt. Det är en internationell institution som man inte får missa varesig som Stockholmare eller turist.

Nu har de dessutom få...

Riktigt Stilrent galleri. Älskade stället från första början när dom öppnade. Kul med ett ställe som fokuserar sig på fotografier. Tycker dom arbetat med spännande och nytänkande utställare och alla nya utställningar är lockande...

Ständigt utställningar värda att besöka, restaurangen (innehåll och utsikt) är grym, roliga events med jämna mellanrum (klubbar, aw, spelningar etc) samt en enkel men nästan jobbigt intressant shop som konkurrerar med ikea om vad som hänger på alla...

Älskar fotografiska! När folk vill ha tips om vad man ska hitta på i Stockholm så brukar ett besök hit vara mitt topptips. Förutom deras alltid lika bra och intressanta utställningar så har dom en trevlig restaurang med en mysig uteservering på sommar...

Jag va här en gång. Tror att jag va lite vilse då men hade humöret i topp iaf. Försökte beställa en planka med snaps men blev rekommenderad av den trevliga personalen att kolla på kort på väggen istället. Fina bilder tagna av nåt proff...

Tycker det är så härligt att ha något "turistigt" i sin hemstad som man vet att man kan och vill gå till flera gånger. I min mening den bästa kulturaktiviteten i Sthlm.

Fotografiska blir man aldrig besviken på, alltid intressanta utställningar! Se dock upp för att komma hit en lördag då alla stockholmare åker hit och det kan vara kö!

Fotografiska är så mycket mer än ett museum vilket jag tror tillför dess framgång. Det finns alltid bra utställningar inom olika kategorier. Cafét och restaurangen är kunniga på både mat och dryck, utsikten är fantastiskt och atmosfär...

Brukar inte vara ett stort fan av museum generellt men Fotografiska bjuder på väldigt trevliga utställningar! Bra utställningar avrundades med riktigt gott kaffe och en underbar utsikt över vattnet och Djurgården. Rekommenderar verkligen fotografiska om man är de...

Fotografiska är en upplevelse att vandra runt i. Bra liten butik att handla i också. Trevlig personal. Restaurangen har bytt stil åtskilliga gånger. Det var mysigast med sofforna. Senast jag var där var det lite väl plastig känsla. Fantastisk utsikt.

Ett museum som byter utställning ofta så man gärna kommer tillbaka, deras restaurang är trevlig och har en härlig utsikt över Skeppsbron och deras shop har ett väldigt brett sortiment av fotoböcker inom flera genres.

Fotografiska är kultförklarad, grymma utställningar, huset lever även på kvällen med grymma event, krogen en riktig höjdare, galet lyckad satsning !!

Är du intresserad av konst? inte? Tro mig, det spelar ingen roll! Du kommer att älska Fotografiska i vilket fall. Utställningarna som presenteras i galleriet har en förmåga att väcka besökarnas intresse gång efter gång efter gång. Jag blir alltid...

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,6
33

Representerar du Fotografiska?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilka typer av aktiviteter finns på Fotografiska?

På Fotografiska hittar du bland annat:

  • Museum

Var ligger Fotografiska?

Fotografiska ligger på Stora Tullhuset Stadsgårdshamnen 22, Södermalm. I närheten ligger Tjärhovsplan, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Slussen (ca 700m).