A New Horizon – konsert i Eric Ericsonhallen

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

I konserten ”A new horizon” framförs verk av kompositörer som skriver minimalistisk musik. Stilen i dessa verk kännetecknas ofta av repetitiva rytmiska mönster som lyfter fram en färgrikedom av ständigt skiftande harmonier.

Den meditativa och vackra stämningen i denna genre har gjort den särskilt uppskattad inom filmens värld och i kvällens konsert får vi bland annat höra musik från filmen ”Timmarna” skriven av Philip Glass, en av vår tids mest inflytelserika kompositörer. Vi får även lyssna till musik av en annan välkänd filmkompositör nämligen Ludovico Einaudi. Här framförs hans verk för solopiano i nya arrangemang för stråkkvartett, piano och slagverk. Med undantag av ett spännande slagverkssolo för marimba av Ivan Trevino, går pianomusiken som en röd tråd i konsertprogrammet och kvällens svenska kompositör, Kim Malmquist, har inför denna konsert arrangerat flera av sina verk för solopiano till stråkkvartett och piano. ”A new horizon” är den första konserten i vad som kommer att bli en återkommande serie av konserter som lyfter fram modern klassisk musik i minimalismen tecken.

Program

Philip Glass: Opening – The hours

Ludovico Einaudi: Primavera – Divenire – Experience

Kim Malmquist: The fields of my childhood -A new horizon – Carrousel de Paris

Ivan Trevino: Strive to be happy

Kvällens artister

Kim Malmquist: piano

Kim Malmquist är verksam som pianist, dirigent och kompositör. Hans kompositioner innefattar musik för solopiano, filmmusik till bl.a. den internationellt prisbelönta filmen Reset och dramatiska verk. Kim Malmquist har gett ut flera musikalbum: Fragile Water (2006), The Magic theater (2009), Luminessence (2011) och Earth memories (2017). Hans musik har framförts i Sveriges Radio och TV och internationellt på scener i Paris, Tyskland, New York och Seoul.

Sebastian Malmquist: slagverk

Sebastian Malmquist är 16 år och har spelat slagverk sedan 6-års ålder på Musikskolan Lilla Akademien i Stockholm. 2018 debuterade han som solist på KMH vid Percussion Plus och sedan dess har han medverkat som solist i ett flertal evenemang. 2019 deltog han i ”Småstjärnorna på slottet” i Stockholms slott och som del av orkester och ensemble har han spelat på scener som Berwaldhallen och Konserthuset i Stockholm. 2022 tog Sebastian Malmquist tredje pris i solisttävlingen Marimbafest i Australien.

Stråkkvartett

Isabelle Andö -Violin 1

Isabelle Andö har studerat vid Musikhögskolan i Örebro, Musikhögskolan i Piteå samt vid Toho Orchestra Academy i Japan. Sedan hösten 2012 har Isabelle Stockholm som bas och frilansar i olika ensembler och genrer, bl a i tangokvintett, operaensemble och stråkduo. Hon har bl a medverkat i föreställningen ”William” på Boulewardteatern, ”Sagan om den lilla farbrorn” vid Scenkonstbolaget i Sundsvall, musikmässan ”Classical NEXT” i Wien 2017, spelat isfiol i ”Ice Music” (Luleå) samt spelat i och producerat egna turnéer och konsertprojekt. Hon har vikarierat i Norrbottens Kammarorkester, Nordiska Kammarorkestern och Gävle symfoniorkester.

Anna Manell – Violin 2

Anna Manell är frilansande violinist med masterutbildning från Kungliga Musikhögskolan. Hon är aktivt anlitad både på den klassiska musikscenen och inom pop, rock och har bl a spelat in kammarmusikkonserter för P2 och deltagit vid evenemang som Allsång på skansen, Melodifestivalen, Eurovision song contest, Augustpriset m.fl. Anna har spelat med många framståendesvenska artister som t ex Caroline af Ugglas, Weeping Willows, Sara Vara, Mauro Scocco, Sarah Dawn Finer, Markus Krunegård m. fl.

Victora Nilsdotter – Viola

Victoria Nilsdotter har studerat vid Framnäs Folkhögskola, Musikhögskolan i Piteå samt Kammarmusikerprogrammet vid Mälardalens Högskola. Är flitigt anlitad vid konserter, bröllop, fester, inspelningar och event och har senaste åren turnerat med olika band och artister.

Linnea Wikström – Cello

Linnea Vikström har en masterexamen från Kungl. Musikhögskolan där hon studerade för Prof. Ola Karlsson. De senaste åren har man kunnat se henne spela i orkestrar som Sveriges Radios Symfoniorkester, Gävle Symfoniorkester och Västerås Sinfonietta. Linnea är även en engagerad kammarmusiker och har spelat på festivaler som Båstad Chamber Music Festival, Svensk Musikvår och Järna Festival Academy.

Information

  • Datum
    16 okt
Biljetter
Pris
200 kr
Facebook-event