Affordable Art Fair tillbaka redan i vår – firar 10 år i Sverige

I april återvänder konstmässan Affordable Art Fair – som nu firar sitt 10-årsjubileum i Sverige med bland annat art talks och livemusik. Samtidigt blir mässan först i landet med att sälja NFT-konst i kryptovaluta.

Affordable Art Fair brukar gå av stapeln under hösten, men i år hålls mässan redan den 21-24 april för att kunna medverka under Kulturnatten. I samband med 10-årsfirandet byter man skepnad och utlovar en hel del överraskningar.

– I år kommer vi att erbjuda något för alla, både stora som små. Utöver synen kommer vi att aktivera fler sinnen än tidigare någonsin. Under mässans gång kommer vi bjuda på flera spännande programpunkter med allt från art talks, livemusik till drink & draw. För den hungrige besökaren kommer vi erbjuda ett helt annat gastronomisk upplägg än tidigare år, berättar Affordable Art Fairs mässchef Carl Wilhelm Hirsch.

Nu med digital konst
Förra året blev en succé med över 10 000 besökare och försäljningsrekord. Samtidigt var mässan först i Sverige med att erbjuda besökarna möjligheten att omvandla sina konstverk till NFT:er. I år tar man ytterligare ett steg in i den digitala världen, då flera gallerier kommer att erbjuda helt digitala NFT:er som kan köpas i både vanlig valuta och kryptovaluta. Mässans egen, officiella NFT kommer att säljas i fem exklusiva exemplar.

På plats finns över 50 gallerier, såsom WAY gallery Sthlm och det digitala konstgalleriet IONNYK, och sammanlagt visas verk av 200 konstnärer. Dessutom ska Caroline af Ugglas auktionera ut ett av sina verk via Tradera till förmån för den ideella organisationen MusikBojen. Verket kommer att visas på mässan.

– Efter två år av pandemi och nedstängning är vi alla väldigt exalterade över att kunna välkomna våra fantastiska gäster till mässan. Vi kommer fira detta 10-årsjubileum ordentligt i april, utan några restriktioner, säger Carl Wilhelm Hirsch.

Affordable Art Fair pågår den 21-24 april på Nacka Strandsmässan och som vanligt visas modern konst som kostar upp till 70 000 kronor. Den 23 april arrangeras även en sen visning med livemusik i samarbete med Musikbojen och med gratis inträde.