Al dente – grupputställning på Galleri Gemla

Al dente – grupputställning på Galleri Gemla

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Välkomna till grupputställningen AL DENTE på Galleri Gemla, en utställning om gränserna mellan skulptur och måleri med Chun Lee Wang Gurt, Jesper Thour och Maria Toll.

De tre konstnärerna arbetar med olika uttryck och utifrån olika tematiska utgångspunkter. Men hos alla tre finns en vilja att göra uttrycksformernas gränssnitt mindre statiska, att bryta upp de konstnärliga mediernas konventionella metodik för att skapa konstverk som är mer öppna till formen, mindre inneslutna i sig själva. Målerier tar sig ut i rummet och bildar skulpturer. Rummet tas i besittning med illusoriska effekter och vardagliga föremål förfrämligas.

Här uppstår även en gemensam tematik som kretsar kring minne, tillhörighet och gemenskap. Samtliga arbetar på ett eller annat sätt med ett sökande efter de egna konturerna: de yttre företeelser som har format en, vare sig det är en svårformulerad känsla, ett avlägset minne, eller en detalj ur vardagen. De delar ett slags regressiv estetik, en vilja att återväcka något som gått förlorat.

NÄR?
Välkomna till vernissagen torsdagen den 26 oktober, kl 17.30–20!
Det kommer att bjudas på naturvin och lättare tilltugg.
Utställningen pågår fram till och med den 12 november.

ORDINARIE ÖPPETTIDER
Måndag - Tisdag STÄNGT
Onsdag - Fredag 16.00-19.00
Lördag - Söndag 12.00-16.00

Information
Visa på karta