Allsång på spårvagn

Den klassiska melodin "Stockholm i mitt hjärta" kommer numera sprida sommarglädje inifrån från Stockholms spårvagnar. Premiärturen för Allsång på Spåret startar den 14 augusti från Waldermarsudde och kör längs med vackra Djurgårdslinjen. Tanken bakom det hela är att föra samman alla människor som tycker om att samåka och samtidigt brista ut i allsång. När du hoppat på kommer du bjudas på smaskigheter som vin, tapas, frukt eller fika beroende på vilket utflyktspaket du valt att köpa. Inte nog med det, du kan också välja mellan olika musikteman som godingar från 50- och 60-talen, discodängor och självklart den klassiska allsången. Under en och en halv timma kommer en allsångsvärd leda den livliga åkturen. För mer information klicka här.

Allsång på Spåret tillhör ett större nöjeskoncept vid namn Allsångresor, som gärna vill sprida den glädje som är förknippat med allsång på olika sätt och dels på olika färdmedel runt om i Stockholm. Allsångsresors vd och grundare Shirin Alemdar är positivt inställd till den rullande allsången.

- Vi lanserar ett nytt begrepp inom Stockholms kultur- och nöjesliv där den populära allsången förenas med resor på lämpliga transportmedel. Vi är övertygade om att sånggemenskap bidrar till en positiv sammanhållning inom en grupp och ger en trevlig och annorlunda upplevelse för bland annat företagens personal, föreningsmedlemmar, körer och i samband med svensexor och möhippor, säger Shirin Alemdar.

Allsångsresor samarbetar med Stockholms Spårvägar AB som representerar Djurgårdslinjen och SL:s nya satsning Spårväg City. Markandschefen Thomas Lange är ser också han ljust på framtiden.

- Vi har hyrt ut spårvagnar på Djurgårdslinjen sedan 1991 och så mycket som det har spontansjungits på våra vagnar genom åren är vi övertygade om att stockholmarna kommer att fortsätta allsången även när sjungandet på Skansen har tystnat. Sång och Djurgården har hört ihop ända sedan Bellmans tid och vi är glada att kunna vara rullande partner till Allsångsresor i modern tid, säger Thomas Lange.

Utflyktspaketet med frukt som tilltugg kostar 175 kronor. Vill du ha fika till sången kostar det 195 kr. Föredrar du istället en lite större måltid med vin och tapas går kalaset på 265 kr och då är åldersgränsen 20 år. Boka din plats på den sjungande spåvagnen här.