Avicii får hyllningsmuseum på Space Stockholm

Space, Stockholms nya digitala mötesplats, kommer från och med den 26 februari i år att välkomna sina gäster till Avicii Experience – en känslomässig hyllning till en av sveriges största ikoner inom dans, musik och populärkultur: Tim Bergling. Bakom museet står Pophouse Entertainment tillsammans med Space.

Avicii Experience kommer att vara ett interaktivt museum där besökaren kommer att få komma nära inpå artisten Avicii och privatpersonen Tim Bergling. Som gäst får man följa med under Tims väg från tillbakadragen musikentusiast i Stockholms innerstad till internationell superstjärna. Man får se in i pojkrummet där allt började, och ta del av bilder, musik, videor och personliga tillhörigheter varav en hel del aldrig tidigare getts ut.

– För mig som har följt Tim sedan genombrottet är det med stor tacksamhet och respekt för familjen Bergling som vi nu äntligen kan öppna dörrarna till Avicii Experience, säger Per Sundin, VD på Pophouse Entertainment och en av grundarna till Space Stockholm.

Museets besökare får en unik insyn i Tims kreativa skapandeprocess och de många samarbeten som låg bakom hans musik. Bland annat kommer man att kunna utforska tidigare opublicerat material.

– Avicii Experience låter fans och besökare interagera med Tims musik genom tekniska installationer som är specialgjorda för utställningen. Besökarens deltagande har varit en viktig del i utformningen av Avicii Experience, säger Lisa Halling-Aadland, innehållsproducent Avicii Experience.

– Tim skulle ha varit oerhört stolt över att bli representerad så här. Kombinationen av ett nytt digitalt grepp och ett klassiskt museum hade tilltalat honom, säger Klas Bergling, Tims far och grundare av Tim Bergling Foundation.

Space, som huserar i det femte Hötorgshuset vid Sergels torg i Stockholm, är en ny världsunik mötesplats som kombinerar gaming, musik och "content creation" på hela sju våningsplan. Space, som är en del av Pophouse Entertainment och öppnade den 27 november 2021, har bland annat världens största gamingcenter med över 400 spelstationer samt en multi-arena med ambition att bli Sveriges nationalarena för esport.

Avicii Experience öppnar den 26 februari.

Tim Bergling Foundation
Tim Bergling Foundation fokuserar på hälsofrämjande och förebyggande åtgärder kopplade till området psykisk ohälsa bland barn, unga samt unga vuxna. Stiftelsen vill även aktivt minska stigmat kring psykisk ohälsa och självmord.