Bembeya Jazz på Kägelbanan

Sverige är ett helt okej land att bo i, så länge man är ute efter afrikansk musik. Var en hel del intressanta spelningar i våras, och nu kommer även Bembeya Jazz till Kägelbanan uppe vid Mosebacke. Bembeya kommer också från Guinea och startade verksamheten tidigt på 60-talet. Redan där finns garantin för att musiken är extremt bra. Att sedan bandet kanske var det mest legendariska bland Guineabanden då det begav sig säger också en hel del.

Bembeya Jazz slutade spela i mitten på 80-talet, då deras sångare dog, men nu ställer de sig på scen igen. Innan konserten kommer därför dokumentärfilmen "Sur les traces de Bembeya Jazz" visas i samarbete med CinemAfrica.

Vad man också kan tänka på med musiken från Guinea, är att de ofta blandar in så mycket karibiska teman som möjligt i musiken. Det är en salig blandning av olika afrikanska stilar, och på det har man alltså karibiskt också. Så folk kommer dansa och det kommer bli antagligen bli extremt kul.

Det äger rum nu den 27 oktober, biljetterna kostar 280 kronor och köps här. Man måste vara minst 18 år för att komma in, vilket i vissa fall är en skandal. Om man vill se filmen ska man vara där till 19.00, och sedan kör konserten igång 20.15.

Foto: René Goiffon