Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Restaurang Mosebacke

3,8 • 4 recensioner
Restaurang Mosebacke

Södra Teaterns egen Restaurang Mosebacke erbjuds en bred meny med rätter som passar köttätare likväl som vegetarianer och veganer. Maten serveras med ekologiska viner vid sidan om nattklubbar och konserter. Bortsett från middag serveras lunch samt en klassisk brunchbuffé med livemusik, och matgäster har fritt inträde till klubbarna.

Restaurang Mosebacke bytte skepnad i början av 2019 och anammade då ett bredare fokus, efter att tidigare ha satsat mest på vegetariska och veganska smårätter. Nu erbjuds väl utvalda rätter, anpassande för både köttätare och för de som väljer bort animaliska produkter. Det vegetariska tar dock fortfarande en större plats på menyn, som köksmästare Mikael Bergsten och hans team står bakom.

Till maten hittar du en helt ekologisk vinlista. Interiören består av en mix av modern bistro och sekelskiftesrestaurang. Längst in i matsalen ryms Cornelisrummet, en avskild avdelning som även kan bokas som chambre separée för större grupper. Under sommaren, när vädret tillåter, flyttar restaurangen ut till Mosebacketerrassen.

Från klockan 22 på fredags- och lördagskvällar arrangeras ”disco dining” med discokula, dämpad belysning och dj:s i matsalen. Lagom till helgen dukas även brunchbuffén fram, ackompanjerad av levande musik. Brunchrätterna är av både klassiskt och modernt snitt och du hittar allt från kallskuret, nygräddade våfflor och varmrätter till ostar med marmelad och en mängd olika sallader. Ett populärt avslut på veckan som kan kräva bordsbokning om man vill vara säker på att få plats.

Med jämna mellanrum arrangeras intima vardagsrumskonserter för sittande middagspublik.

I anslutning till restaurangen hittar du även Mosebacketerrassen som är öppen sommartid. Här kan man kombinera mat med stans kanske finaste utsikt.

Se även Södra Teatern

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
19 nov 2018

Söndagsbrunch
Live jazzmusik spelas och uppskattas. Mysig och charmig miljö, blir inte stimmigt eller för trångt.

Buffen är 90% vegetarisk. Smakar ok men är ganska fega med smaksättningen. För vad man betalar tycker jag inte att det lever upp. ... Visa hela »

26 feb 2019

Åt brunch och det var trevligt. Drinkarna på tok för söta, och buffén var väl ok. Mycket vegetarisk och ganska uselt på glutenfria fronten.

Men funkade fint för en kompisdejt!

24 jun 2017

Riktigt kul koncept med helvegetariska mellanrätter där man kan välja till kött eller fisk. Blev rejält mätt på tre stycken; en grillad baby gem-sallad, en pasta carbonara och en "bönotto". Carbonaran var riktigt god.

14 jun 2016

Vilket upplyft! God, fräsch mat, snabb och trevlig service förutom utsikt, läge och stämning. Blir en favorit den här sommaren!

Så tycker pressen

4 av 6 · SvD Krogguiden · 2016-06-23

“Södra teaterns restaurang Mosebacke etablissemang har tydligt nischat sig på ett kul sätt.”

3 av 5 · Aftonbladet · 2016-04-15

“Allt är genomgående vällagat och det är glädjande att se hur mycket tanke som lagts ner på varje rätt.”

3 av 6 · Nöjesguiden · 2016-03-18

“Svartrotsnudlarna och grönärtskroketterna med brysselkål är härligt krispiga, och tilltalande i både smak och textur.”