Berns Hotel är "Sweden's leading boutique hotel"

Berns Hotel har vunnit i kategorin "Sweden´s leading boutique hotel 2011". World Travel Awards delas i år ut för artonde året i rad och betraktas som en av resebranschens mest prestigefyllda priser. Wall Street Journal beskriver utmärkelsen som reseindustrins svar på Oscars.


"Att vi vunnit är ett tecken på att den totalupplevelse vi kan erbjuda våra gäster är unik och uppskattad; två restauranger, konsert- och konferensverksamhet, nattliv och konstutställningar - allt under samma tak i historiska salonger och rum. Men vi tror att det som gör att Berns vunnit är vår personliga service och vi vill tacka vår duktiga och dedikerade medarbetare för detta! Vi ser priset som en drivkraft att fortsätta att utveckla Sveriges ledande boutique hotel Berns.", säger Anna Bengtsson, hotellchef på Berns Hotel.


World Travel Awards startades med syfte att uppmärksamma förstklassiga aktörer inom världens rese- och turistindustri. Juryn består av resebyråagenter från över 200,000 resebyråer i mer än 160 länder världen över. De nominerade bedöms efter kreativitet, servicenivå, fokus på gästupplevelsen och produktutveckling. Definitionen av ett boutique hotell är att det är privatägt, karaktäristiskt, har färre än 100 designade hotellrum och där stor möda läggs på att ta hand om gästen på ett personligt sätt.


Berns öppnade dörrarna för första gången 1863 och har alltsedan dess varit ett centrum för mat, nöjen och musik. Otaliga världsartister och filmstjärnor passerar och uppträder här. Aretha Franklin, Bob Dylan, Robyn och MGMT är bara några av dem som spelat hos oss. Berns Hotel invigdes 1989 och är ett lyxigt boutique hotell beläget vid Berzelii Park i hjärtat av Stockholm.