Biofest i hela Sverige – halva priset på filmer

Söndagen den 18 september lanseras den Stora Biodagen i Sverige. Då bjuder biografer runt om i landet på biljetter för halva priset, på alla filmer. Samtidigt blir det smygpremiärer, överraskningar, rabatter i kiosken, utlottningar, happenings och en massa annat skoj på biograferna.

Stora Biodagen blir från och med nu en viktig högtid för alla bioälskare att lägga på minnet. Den 18 september lyfter biografer i hela Sverige ridån och tänder projektorn, med de senaste filmerna på stora duken för halva priset.

– Det är kul att få starta biohösten med en riktig fest, säger Peter Fornstam, ordförande i Sveriges Biografägareförbund som är en av medarrangörerna. Vi har många spännande filmer de kommande månaderna, så älskar du att se film på bio har du en riktigt härlig tid framför dig.

Stora Biodagen blir startskottet på en höst full av svenska och internationella storfilmer. Idén till Stora Biodagen är bland annat inspirerad av National Cinema Day som nyligen arrangerades i USA, Kanada och Storbritannien. I Norge har Store Kinodagen länge varit ett återkommande event som arrangeras första helgen i november.

– Under Stora Biodagen på söndag bjuds det utöver halva priset på alla filmer även på överraskningar, utlottningar och erbjudanden. Målet är att detta ska bli en återkommande folkfest även i Sverige.

Stora Biodagen är en gemensam satsning från Sveriges samlade biograf- och filmbransch.