Bistro Pyssling tar smårätter till en ny nivå

Glöm smårätter. Nu är det ”munsbitar” som gäller – minirätter lika stora som en vanlig tugga. På Bistro Pyssling, som öppnar på Lilla Nygatan idag, når mellanrätterna nya höjder. Här satsar man helhjärtat på den senaste supermini-trenden från LA.
- Tanken är att gästerna ska få testa lite olika smaker samtidigt som vi minskar matsvinnet, säger Karl Nilsson, ägare.

Varje måltid består av valfritt antal munsbitar, eller minirätter; allt från hamburgare till pilgrimsmusslor och finpizzor i miniatyr. Givetvis går det även att hitta många vegetariska alternativ på den breda menyn. Råvarorna kommer från småskaligt jordbruk och maten äts med tesked och pincett.

- Vi vill kunna erbjuda något för varje smak och göra det till en rolig upplevelse, oavsett om man har liten eller stor aptit, säger Karl.

Bortsett från en varierande à la carte-meny erbjuds hela avsmakningsmenyer med 60 rätter, uträknat efter hur många tuggor som en liten måltid brukar bestå av. För den som är lite småtörstig serveras både naturviner och mikrobryggt öl – i snygga fingerborgar alternativt små shotglas.

Det medvetna konceptet är inhyst i en anrik lokal med lågt i tak och minimalistisk inredningsstil. Här kommer det framöver även att bjudas på ”lillördagsklubb” varje onsdag med häng i minibaren.

Mer information: Bistro Pyssling