Blomsterhotellet Hôtel Flora öppnar för säsongen

Snart är fjolårets succé tillbaka. Från och med den 28 juni håller Hôtel Flora öppet, Sveriges enda resort för semesterfirande pelargoner, palettblad och andra livsnjutande krukväxter. Växthusdörrarna till det populära hotellet slår som vanligt upp vid Fältöversten, och i år erbjuder de utökad kapacitet efter att ha sett ett växande behov.

I semestertider dyker ett återkommande dilemma upp. Hur ska kvarlämnade plantor överleva sommaren i en tom och varm stadslägenhet? Hôtel Flora, beläget mitt i gallerian Fältöversten på Karlaplan, är lösningen för krukväxter som önskar bli förstklassigt ompysslade även när deras ägare är bortresta. Den 28 juni öppnar det kostnadsfria blomsterhotellet igen. Inför öppning kommer Hôtel Flora att totalrenoveras.

– I fjol bokades samtliga rum på Hôtel Flora upp på ett fåtal dagar. För att kunna möta efterfrågan och erbjuda fler grannar en lösning på ett återkommande semesterproblem har vi valt att utöka kapaciteten i år. I juni ser vi fram emot att välkomna ett hundratal plantor, stora som små, med utökat ljusinsläpp, större rymd och växttillskott, säger Martina Kirs Lindblom, marknadsansvarig på Fältöversten.

I vistelsen på Hôtel Flora ingår frukostbuffé med vatten och näring två gånger i veckan. Hotellpersonal finns på plats för att vattna plantorna och se till att de trivs. Rummen är utrustade med bekvämligheter såsom stödpinne, lecakulor, gemensam dusch och king size odlingsbädd.

Totalt erbjuder Hôtel Flora fem rumstyper varav samtliga släpps för bokning, helt utan kostnad, den 10 juni klockan 09. Först till kvarn gäller, därefter öppnar väntelistan.

Rum och sviter på Hôtel Flora:

Enkelrum (liten kruka)
Deras minsta men mysigaste boende. På översta hyllan får du en garanterat solig semester. För den med svindel finns blompinnar som stöd.

Deluxerum (mellanstor kruka)
Här känns pulsen från Karlaplan i varje stjälk. Tack vare centralt läge på mittenhyllan och god utsikt över närliggande butiker är rummet dessutom perfekt för den som gillar att fönstershoppa.

Juniorsvit (stor kruka)
Bred ut dig på den största hyllan och dröm dig bort i en komfortabel king size odlingsbädd. Detta är en plats att rota sig på.

Superior svit (golvkruka)
Det största och mest bekväma boendet. Här får man direkt access till gemensamma sällskapsytor i form av den populära och mingelvänliga terrassen Golvet. Rekommenderas för höga växter.

Penthouse (ampel)
Med en fantastisk panoramautsikt vaggar man stilla i sin ampel till det mjuka sorlet från förbipasserande homo sapiens. Semestern blir inte mer avkopplande än så här.