Bolt

Disneys nya film Bolt handlar om en hund som mot sin vetskap är en hyllad skådespelare. Producenterna och regissören bakom filmen han är med i, vill få hans reaktioner så verkliga som möjligt och han filmas därför i smyg i en studio som är misstänkt likt det verkliga livet. Fast besluten om att han verkligen har superkrafter (som fabriceras under inspelningen av filmteamet) lever han ständigt som superhunden Bolt.

När han och hans husse Penny (som även hon är skådespelare) efter inspelningen befinner sig i trailern blir Penny ombedd att gå på ett möte, men Bolt uppfattar detta som att hon blivit kidnappad av den fiktionella banditen Dr. Calico. Bolt tar första bästa chans och rymmer för att rädda Penny, som är hans "person". Och sådana överger man inte.

Väl ute i det verkliga livet hamnar den stackars hunden på villovägar och är förbryllad över att hans superkrafter inte längre fungerar. Han träffar den övergivna brooklyn-katten Mittens som försöker övertyga honom att han inte är en superhund, men som går i spillror när dom träffar den filmfanatiska lilla hamstern Rhino som känner igen Bolt från filmduken. Rhino tror att Bolt fortfarande lever sig in i sin karaktär, och spelar med och går själv in för att bli superhamstern Rhino. De tre husdjuren blir tillsammans ett äventyrligt team, och även goda vänner. Lagom till den dagen då Penny faktiskt hamnar i knipa och måste bli räddad...

I orginalversionen får vi höra John Travolta som Bolt men också ondskans ansikte Malcolm McDowell (A Clockwork Orange) som Dr. Calico. Föga jämförbart med de svenska Rennie Mirro och Mikael Alsberg.

Filmen har biopremiär Fredagen den 6/2SF's Biografer, och rekommenderas från 7 år.