Foto: Petter Bäcklund Foto: Petter Bäcklund

Boulebars nya parkbistro håller öppet året runt

Johanna Lagerkranser, Skribent SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Skribent SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

Tidigare i år öppnade Boulebar en grönskande bistro i Rålambshovsparken på Kungsholmen. Den arkitektritade paviljongen bjuder nu på parkkänsla och franska klassiker även under vinterhalvåret.

Boulebars gamla sommarrestaurang i Rålis förstördes i en brand på nyårsdagen 2017, och sedan dess har man kämpat med återuppbyggnaden. I år blev man klar med den nya byggnaden, en luftig paviljong som har anpassats efter parken med hjälp av stora glaspartier, träspaljéer och generös takhöjd. Här satsar man på klassiska franska rätter såsom ostron, moules marinières, canard och långkokta grytor året om. Dryckerna består bland annat av champagne, cider och pastis, samt franska cocktails, ölsorter och viner.

– Det här är vår första restaurang som står på helt egna ben då boulekloten ligger på hyllan för vintern. Målet med vår bistro är att skapa en tillflyktsort mitt i staden med ambitiöst och autentiskt franskt kök samt grymt bra service. Hos oss förflyttas gästerna till en avkopplande grön parkmiljö, oavsett tid på året och Stockholmsvädret utanför, säger Caroline Peltonen, restaurangchef på Boulebar Rålambshov, i ett pressmeddelande.

Bortsett från lunch och middag serverar restaurangen även en franskinspirerad brunch på helgerna.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.