Boutiquehotellet Ett Hem växer med två hus

Lagom till tioårsjubileet passar det hyllade boutiquehotellet Ett Hem på att expandera i kvarteret. Det är de intilliggande fastigheterna i Lärkstaden som nu renoveras och får nytt liv.

Efter tio år i privatbostaden på Östermalm sprider sig Ett Hem till Sköldungagatan 4 och 6. En omsorgsfull renovering pågår av de gamla byggnaderna och bakom konceptet står ägaren Jeanette Mix och den brittiska designern Ilse Crawford.

– Vi är väldigt glada och stolta över våra tio år på Ett Hem. Vi har sedan start fått ett fantastiskt bemötande och satt något unikt och nytt på kartan. När vi fick möjligheten att expandera vårt koncept ytterligare tvekade vi inte en sekund. Vår vision och identitet har visat sig vara ett hållbart koncept och är densamma som tidigare, säger Jeanette Mix i ett pressmeddelande.

På Sköldungagatan 4 tillkommer tio gästrum samt ytor för umgänge och avkoppling. Här ska såväl möbler som design, antikviteter och konst få en internationell prägel. Sköldungagatan 6 får tre residensvåningar för långtidsboende, samt ett gym för hotellets gäster. De separata husen binds samman av hotellets lummiga trädgård.

– Det är en ära att få vara en del av Ett Hems pågående projekt tillsammans med Jeanette och hennes team. Tillsammans utvecklar vi en värld som gäster och besökare älskar, vilket kräver noggrann hantering; vi designar för att förbättra en upplevelse, inte bara utöka den. De vackra grannhusen har samma subtila kvaliteter av värme och komfort, inbäddade i design och service. Ett Hem är en värld att känna sig hemma i när man är där och längta tillbaka till, säger Ilse Crawford.

I sommar invigs det privata huset på Sköldungagatan 4 och under hösten öppnar residensvåningarna och gymmet på Sköldungagatan 6.