Bowies musikal Lazarus sätts upp på Göta Lejon

I början av nästa år sätts David Bowies första och enda musikal upp i Stockholm, på Göta Lejon. Bland skådespelarna hittar vi Linus Wahlgren, Tove Styrke och Simon J Berger. Regisserar gör Stefan Larsson, en av Dramatens mest anlitade regissörer.

Lazarus är inspirerad av romanen The Man Who Fell to Earth som filmatiserades 1976 med David Bowie i huvudrollen som Thomas Newton. Musikalen beskrivs som ett poetiskt, musikaliskt och sceniskt konstverk, utan linjär handling. Istället erbjuds publiken en audiovisuell upplevelse som blandar film, teater och musik.

I den första svenska uppsättningen av Lazarus ser vi Linus Wahlgren i huvudrollen, med kollegor som Simon J Berger, Tove Styrke, Björn Bengtsson, Christopher Wollter och Lisa Larsson. Stefan Larsson står för regi.

– Att få befinna sig i Bowies musik och gränslösa kreativitet är en gåva. Musiken och texten kräver personlig insats och det längtar man alltid efter som regissör och skådespelare – då kan även publiken få en upplevelse utöver det vanliga, säger Stefan Larsson.

Lazarus har premiär den 15 februari 2024.