Aino Ihanainen Aino Ihanainen

Breaking Point – lekfull cirkusföreställning

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Breaking Point är en rolig cirkusföreställning om att testa bristningsgränsen. Alexander Weibel Weibel balanserar på omöjliga material och publiken bjuds in att bygga rekvisitan. Vilka förväntningar har vi på vad man kan göra med vardagliga föremål? Breaking Point utforskar spänningen som uppstår när man bryter mot dessa.

– Jag försöker använda helt vanliga material som publiken är bekant vid. Eftersom alla känner till föremålen så finns också förväntningar på dess begränsningar. Alla vet vad papper är, vad man kan göra med papper… och vad man inte kan göra, säger Alexander Weibel Weibel som är artist och regissör för Breaking Point.

Föreställningen Breaking Point hade premiär 2015 och har spelats över 100 gånger i bland annat Lettland, Tyskland och Storbritannien. Svenskbaserade Weibel Weibel Company är grundat av den spansk-amerikanska cirkusartisten Alexander Weibel Weibel och tillsammans med den finska cirkusartisten och konstnären Aino Ihanainen skapar de spänning av det alldagliga.

– Cirkus utförs ofta flera meter upp i luften, att det är farligt gör det spännande. Jag vill vända på det där. Linan jag går på är bara 10 cm från golvet men det är ändå spännande! Hur länge håller en svag lina innan den brister? Det oberäkneliga är obehagligt och det leker jag med!

Information

  • Datum
    1 okt
Hemsida
Biljetter
Facebook-event
Pris
Gratis