Bröllopstider: trender och butiker i Stockholm

Retrolover, blommig hippie eller traditionell och tidlös romantiker? Oavsett personlighet, stil eller tema krävs ofta långa nätter av planering för att den vackraste dagen i livet ska bli just sådär oförglömlig som alla drömmer om. Nedan hittar du inspiration, tips och kloka råd från några av årets populäraste bröllopsteman som förhoppningsvis kan hjälpa dig på traven. Du får även tips på bra butiker där du hittar bröllopsklänningen i Stockholm.


Romantikern

För det traditionella sagobröllopet gäller de klassiska färgerna rött, rosa och crèmevitt. Platsen får gärna vara praktfull men dekorationen bör vara både elegant och diskret. En borg eller gammalt slott med rosor och sidenband vore med andra ord inte helt fel. Maten bör också hållas klassisk, en traditionell trerättersmeny med utsökt vin kan imponera mer än du tror.


Brudklänningen får gärna stå i centrum med vid kjol och vacker korsett. Pärlor, långa ögonfransar och vågigt hårsvall - för ett prinsessbröllop av detta slag behöver du inte hålla tillbaka på glamouren. Även för gästerna bör det finnas en klar dresscode. Kostym med eller utan fluga och cocktailklänningar bevarar en fin helhetsbild och resten är smaksak. Att ge gästerna chansen att byta om mellan kyrkan och festkvällen är ofta ett uppskattat inslag.


Hippien

Bröllopstemat för kreativa bohemer och excentriska individualister. En fest med starka influenser från 60-talets flowerpower där närheten till naturen spelar stor roll. Ett bröllop i äppelträdgården, ute på en äng eller hemma i ladan passar perfekt och dekorerat med blommor i alla dess slag och färglada lyktor blir detta ett fantastiskt bröllop i Woodstock-manér.


Brudklänningen bör vara hellång, naturvit och gärna med spets. Matcha med låga sandaler, guldiga smycken, blommigt hårband och en aning trassliga lockar för den perfekta boho-brud-looken. Mottot för gästerna lyder "come as you are" vilket kommer leda till en härlig blandning av klassiska kostymer och sommriga klänningar. Bjud in ett klezmer-band med fiol, dragspel och kastanjetter och du kommer garanterat ha dansande gäster fram till soluppgången.


Nostalgikern

Ett bröllop för rockabillys och vintagegirls. 50-talets glansdagar börjar smyga sig in mer och mer bland vigselceremonierna. Volkswagenbubbla, prickiga kjolar och jukebox, ett bröllop av detta slag passar alla de som vill svänga på höfterna till lite Elvis igen.


En kortare brudklänning med petticoatkjol och en spektakulär håraccessoar istället för slöja kommer ge din look den där speciella 50-tals-charmen. Stora lockar, markerad eyeliner och vågat läppstift, temat "Rock n' Roll med stil" bör genomsyra hela bröllopsfesten. Från tärnornas prickiga klänningar till männens randiga slipsar och lokalens retrodekoration. Vid den enorma utomhusgrillen bör lyxiga jordgubbsmilkshakes stå på rad och med ett läckert band som råkar vara experter på gamla låtar kommer dansgolvet garanterat aldrig stå tomt.

Bröllopsbutiker i Stockholm

Bröllopsbutiken, St Eriksgatan 74, Vasastan

Specialbutik för alla högtidstillfällen.

Garamaj, Birger Jarlsgatan 44, Östermalm

Sveriges största bröllopsbutik med allt du behöver.

Stockholm Brud och Fest, Hornsgatan 132, Södermalm

Något för alla, från brud till tärna, brudgum och bestman.


Twink, Lützengatan 7, Östermalm

För brudklänningar med "wow"-garanti.


Verica, Odengatan 24, Vasastan

Skräddarsydda klänningar i elegant butiksmiljö.


Thalia, Karlavägen 62, Östermalm

Handgjorda unika och personliga brud- och galaklänningar.


Talitha, Birger Jarlsgatan 23, Östermalm

Allt från extraordinära galakreationer till enklare cocktailklänningar.


Milagro, Artillerigatan 40, Östermalm

Handsydda dam- och herrkläder som passar de flesta tillfällen.


LONI, Tyska Brinken 28, Östermalm

Unika klänningar i vacker ateljé. Allt från stilrena till extravaganta skapelser.


George Fashions, Fleminggatan 13, Kungsholmen

Herr- och damskrädderi med plagg av hög kvalitet och fina tyger som kashmir, siden och linne.

Kik Stockholm, St Eriksgatan 96, Vasastan

Brudklänningar i modern och stilren design.

White Birds, Norr Mälarstrand 22, Kungsholmen

Brudklänningsbutik med professionell konsultation i lugn och ro
.

Presenterat i samarbete med Stylight.se.