Burgarfestival bjuder in några av världens bästa hamburgerrestauranger

Den 25-26 maj återvänder Stockholm Burger Fest till Smålandstorget vid restaurangen Barrels City, ett stenkast från Kungsträdgården, NK och Mood-gallerian. Där kommer Barrels och hamburgersajten Burgerdudes att servera "hantverksburgare i världsklass" till hungriga besökare under två dagar.

Nytt för i år är de två internationella gästerna som har bjudits in från London - Bleecker och Eat Lagom. Bleecker är rankade som nummer fyra i världen på Burgerdudes.se, och Eat Lagom är den hetaste stjärnan på Englands streetfoodscen just nu. Det här blir första gången som deras burgare serveras i Sverige.

- Vi har rest över hela världen i jakt på den perfekta burgaren, och har recenserat fler än 300 hamburgare från över 50 länder. Därför känns det extra roligt att ta hit London-favoriterna Bleecker och Eat Lagom till vår huvudstad, säger Toby Lee, chefredaktör på Burgerdudes.se.

Precis som förra året hålls festivalen på Smålandstorget, men nu med dubbla ytan och under två dagar. Bortsett från hamburgare kommer det att finnas veganska och vegetariska alternativ, samt fika från Bröd & Salt och glassburgare från Stikki Nikki. 

- Stockholm Burger Fest har alltid handlat om att sätta burgaren i centrum, och vi och Barrels har flera spännande festivalburgare, veganska burgare och glassburgare. Det här blir en hamburgerfest utan dess like, fortsätter Toby Lee.

Besökare kan även köpa med sig hamburgerbröd och ekologisk burgarcheddar. Stigbergets bryggeri kommer dessutom att servera en särskilt framtagen festivalöl - Stigbergets Galore IPA - till besökare som har fyllt 18 år.

Öppettider: Fredag 25 maj kl 16-23, lördag 26 maj kl 13-23
Mer information: Facebook