Under festen serveras menyn "Klotets klassiker". Foto: press Under festen serveras menyn "Klotets klassiker". Foto: press

Café Klotet firar ett år: "Blir ett kalas man inte vill ska ta slut"

Aurora Holm, Skribent SE, Thatsup Aurora Holm, Skribent SE, Thatsup
Aurora Holm

Ett år har gått sedan Café Klotet öppnade sina dörrar, något som firas med en stor fest den 20 februari. 

Den 20 februari 2024 välkomnade Café Klotet i Slussen sina första gäster. Precis ett år senare, den 20 februari 2025, bjuder de in till ettårsjubileum med en särskild meny, livespelningar och överraskningar.

Menyn går under namnet Klotets klassiker, kostar 450 kronor och består av favoriträtter från det gångna året. Musiken står Klotets eget husband för, med namn som Johan Graden, Isak Hedtjärn, Niclas Skagstedt och Kornél Kovács. Utöver det blir det ett dj-marathon med Klotets vänner och ute på terrassen invigs en ny skulpturpark med verk av konstnärer som än så länge är hemliga.

– Det här första året har gått otroligt fort! Vi är så tacksamma för alla som har besökt och bidragit till att Klotet har blivit den plats som det är idag. Klotet ligger mig otroligt varmt om hjärtat, så jag ser fram emot att få fira ettårsdagen med så många som möjligt!, säger Matilda Jackson, verksamhetschef på Svenska Brasserier.

Matilda Jackson är verksamhetschef på Svenska Brasserier. Foto: press

Målet är att skapa en känsla av hemmafest denna kväll och man kan därför inte boka bord, utan det är drop-in som gäller.

– Hemmafester handlar om det spontana och oväntade, och det är just den känslan vi vill fånga. Det blir ett ettårsfirande där musikutbudet kommer vara något extra. Klassiska Klotet-dj:s som ni kommer känna igen, i stark kontrast till kvällens oklassiska husband som ger något ingen av oss hört. Jag törs redan nu lova att det blir stämning och ett kalas man inte vill ska ta slut!, säger Dahir Omari, bokningsansvarig på Café Klotet.

Ettårskalaset äger rum torsdagen den 20 februari i Katarinahuset, där dörrarna öppnar klockan 16. Festen håller sedan igång till 01.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.