Chokladfestivalen 10 år

Chokladfestivalen 10 år

Äntligen! Choklad så långt ögat kan nå och så mycket magen kan orka. Finns det något som kan liva upp hösten mer? Svårslaget är det i alla fall. Chokladfestivalen är bara dagar bort och i år är det för tionde gången i rad som Nordiska museet erbjuder denna skänk från ovan.

Alla möjliga chokladhus är på plats för att "visa upp, arbeta med, lära ut och sälja det senaste inom kvalitetschoklad". Vi tackar och tar emot. Huvudattraktionen är nog att flanera kring alla utställare, men stora scenen utnyttjas flitigt till olika tävlingar, presentationer och aktiviteter. Roy Fares vann Årets konditor både 2010 och 2011 och är en av flera proffs som kommer att hålla demonstrationer om hur man arbetar med choklad. Finalen i Årets konditor avgörs på fredagen och på lördagen är det uppgörelse i kladdkakeracet för alla mellan 10 och 14 år. Provsmakningskurser erbjuds av Chokladakademien och för att skölja ner finns Chokladfabrikens, Nordiska museets Matsal och Modern Wines samarbete samlat i ett pop up-café.

Detaljerad information om program, öppettider och priser hittar du här

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.