Nordiska museet

4,0
4 betyg
Museum
Nordiska museet
4,0
4 betyg
Nordiska museet i en mening: Museum på Djurgården som berättar om livet i Norden genom 500 år.

Utforska livet i Norden genom 500 år

På natursköna Djurgården tronar den storslagna byggnaden Nordiska museet. Här får du genom verkliga berättelser, föremål och miljöer följa med på en resa från 1500-tal till nutid, och ta del av hur livet i Norden formats genom århundradena.

I en ikonisk byggnad invigd 1907 berättar Nordiska museet om livet som människa i Sverige och Norden under de senaste 500 åren genom utställningar, evenemang och upplevelser. Hit kan besökare i alla åldrar komma för att ta del av drömmar, vardagsslit, kärlek och sorg – verkliga berättelser och personöden som har format det samhälle vi lever i idag.

De permanenta utställningarna tar upp teman såsom traditioner, mode, hantverk, hushåll och nordbornas liv genom fyra årstider. I Lekstugan kan barn uppleva livet på en bondgård på 1800-talet eller kliva rakt in i barnens historia i Tidsvalvet. Därtill bjuder museets utbud  på tillfälliga utställningar, föredrag, workshops och andra evenemang.

Inne i Nordiska museet hittar du även museets restaurang, arkiv, bibliotek och museibutik där du kan botanisera bland hantverks- och designföremål, böcker, leksaker, dekorationer och andra spännande prylar från de nordiska länderna. I ett litet tegelhus på bakgården ligger caféet och baren, som sedan museets tidiga år kallas Lusknäppen. Utöver fika och kaffe serveras här även enklare mat, vin och glass.

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från Nordiska museet Bilder

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,0
4
Google-logo
Google
4,3
9 418

Recensioner av Nordiska museet

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Besökte Nordiska muséet idag för att se den mäktiga utställningen Nordbor. Otroligt sevärd, tar sina modiga 2-3 timmar att gå igenom, men det var det värt!
Vi grundade på museets restaurang där vi åt jättegoda köttbullar! Sm...

Stort mäktigt museum på Djurgården. Väl värt ett besök. Café i entréplanet.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,0
4
Google-logo
Google
4,3
9 418

Representerar du Nordiska museet?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Var ligger Nordiska museet?

Nordiska museet ligger på Djurgårdsvägen 6-16, 115 93, Djurgården.