Art Director: Jonas Björlin Art Director: Jonas Björlin

Christmas Bazaar på Biblioteket Live

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Kultura.Sthlm – Christmas Bazaar erbjuder unika, medvetna, meningsfulla gåvor och en stund av lugn denna kommande julsäsong.

Av Kultura.Sthlm @ Biblioteket Live, Medborgarplatsen
Datum: 3, 10, 17 december 2023
Tid: 11–16

Många av oss är trötta på att trotsa de kalla, mörka, kyliga gatorna, tränga oss igenom överfulla gallerior i en panikslagen jakt på sentimentala gåvor i osentimentala butiker. Faktum är att frasen "retail therapy" känns helt galet, och det som har blivit den traditionella julhandeln upplevelsen lämnar mycket övrigt att önska. De glänsande julgranarna i varje skyltfönster påminner oss om vilken vardaglig, opersonlig och konsumtions-inriktad affär julen har blivit.

Välkommen in på Kultura.Sthlms Christmas Bazaar. En oas av omtänksamhet, värme, vänlighet och mening mitt i kaoset. Målet är att tillhandahålla ett utrymme där man kan ta ett steg tillbaka, reflektera, slappna av och upptäcka äkta, handgjorda skatter som främjar välbefinnande. Den här säsongen skapar Kultura Sthlm en Christmas Bazaar med en serie av tre magiskt fina marknader under hela december som äger rum i vackra Biblioteket Lives lokaler mitt i hjärtat av Södermalm på Medborgarplatsen.

När Natalie Dos Santos, grundaren av Kultura.Sthlm, får frågan varför hon gör detta, berättar hon: “Högtiden är tänkt att vara ... ja, festlig, härlig och fylld med kärlek! Men mer och mer blir det bara en stressig panik av att köpa presenter utan en tanke bakom, stressa runt i affärer bara för att... Att ge en gåva är en vacker sak såklart, när intentionen är på rätt plats. När något ges från en genuin plats, snarare än skyldighet. Våra utställare på marknaden skapar med kärlek, omsorg och genom deras passion – det är inte massproduktion och jag tror att du kan känna det i en gåva. Och, låt oss vara ärliga, världen går igenom en svår tid. Folk känner sig lite trötta och nere. Det är därför vi vill skapa något som främjar värme, närvaro och gemenskap”.

Inne i Biblioteket Live kan du dessutom njuta av ett festligt julbord med utsökt svensk julmat i den mysiga restaurangen. När du är redo att utforska, gå in i den välkomnande julbazaaren som är full med unika och meningsfulla presenter från lokala hantverkare och företag. Och du är kanske lite trött på att höra All I want for Christmas is you spela för tusende gången? Vi har även handplockade dj:s som spelar musik som skapar en härlig och energisk atmosfär, och inte som får oss att himla med ögonen. Utöver unika gåvor, kommer du också att upptäcka holistiska upplevelser inklusive andlig vägledning, tarotläggningar, energi läkning och terapier – vilket ger din själ och kropp en stund av lugn mitt i vimlet. Vilken större gåva finns än en stund av piece of mind? Mat, välmående, unika gåvor och samvaro, det vi skapar är omdefinierad detaljhandel terapi.

Kultura.Sthlm är en plattform som stödjer medvetna och etiska hantverkare samt främjar välmående upplevelser. Det är ett projekt under Nattöga, där vår vision och intention, är att det ska kännas att vi ger alla våra besökare en lustfylld upplevelse.

Information
Visa på karta