Christophe Cordier lagar mat på Ostra

Restaurang Ostra har i samarbete med Tryffelsvinets Vinklubb nöjet att bjuda in till en härlig middag med god mat och fantastiska viner. Maten tillagas av Johan Holmberg, svensk krögare född och uppvuxen i Göteborg. Johan har erhållit flera utmärkelser för sin kokkonst och fått laga mat till kungar, presidenter och andra celebriteter. Denna afton är det dags för Tryffelsvinets vänner att få avnjuta Johans skaparglädje i köket.


Kvällens huvudperson är Christophe Cordier, vinmakare tillika ägare av Domaine Cordier i Bourgogne. Sedan Christophe tog över från sin far så har han även börjat sälja vinet under eget namn och lyft kvaliteten högt över förväntan. Idag anses han vara en av de absoluta bästa producenterna i hela Mâconnais och kan absolut konkurrera med "större" viner från Côte d'Or. Christophe presenterar sina viner på engelska.

Tid: Onsdag 6/3-2013 kl 18:00 på Restaurang Ostra
Plats: Birger Jarlsgatan 26 (Hotel Stureplans lokaler) i Stockholm
Pris: 895:- per person betalas i förväg efter att du har mottagit bekräftelse.
Anmälan till: Nina Schlyter på [email protected]

Kvällen bjuder på;

Fördrink
2011 Mâcon-Charnay

Ostra
2011 Bourgogne Blanc Vieilles Vignes

Halstrad pilgrimsmussla i skal med ostronsoppa och en klick rostad blomkålspuré
2011 Mâcon-Milly-Lamartine Clos Du Four

Rödtungsroulade med kräftröra, smörslungad potatis toppad med vitvinssås och löjrom

2011 Pouilly-Fuissé Vieilles Vignes CC

Parmalindad torsk med skogssvamprisotto, confiterad persiljerot och kalvsky
2009 Pouilly-Fuissé Vers Cras

Comté
2006 Pouilly Fuissé Juliette La Grande