Cirque de Soleil kommer till Stockholm

Obs! Evenemanget är inställt på grund av coronaviruset.

Populära cirkusgruppen Cirque de Soleil är världskända för sina magiska konstnärliga föreställningar med akrobatisk konst och underhållning. Nu kommer gruppen till Sverige och intar Ericsson Globe i Stockholm med en av sina mest populära produktioner: Corteo.

Cirque de Soleil är världsledande inom konstnärlig cirkusunderhållning och turnerar årligen över hela världen och har 200 miljoner åskådare och 42 produktioner i ryggen. Corteo är namnet på en av de mest populära av Cirque de Soleils produktioner och går nu ut på Europaturné. Under våren 2020 kommer showen på besök till Sverige och den 7-10 maj ges sex föreställningar i Globen. Produktionen, som är regisserad av Daniele Finzi Pasca, spelades för första gången i Montréal 2005 och har sedan dess setts av fler än nio miljoner åskådare i över 19 länder.

Corteo är en paradliknande föreställning illustrerad av en clown som, tillsammans med skådespelare och akrobater, sveper in publiken i en mystisk värld mellan himmel och jord fylld av komedi och glädje. Showen illustrerar, genom clownens styrka och bräcklighet, en del av mänskligheten som finns inom alla. Den lekfulla musiken tar publiken genom ett firande där illusionen retar verkligheten.

Ensemblen i Corteo inkluderar 51 akrobater, musiker, sångare och skådespelare från hela världen.