Claque la Mouche firar ett år på Berns terrass

Pelikansgränd i Gamla Stan ruvar på ett riktigt guldkorn. Här i ett av de terrakottafärgade 1600-talshusen i stenputs gömmer sig den innovativa frisörsalongen Claque la Mouche. Efter bara ett kliv över tröskeln märker man att det här är en nytänkande salong med en rejäl dos personlighet. I ett år har nu fantasifullhet, kunnighet och unikum lockat nyfikna stadsbor till hårbehandlingar i de häftiga lokalerna.

Nu har du som läsare chans att gå på ettårskalaset på Berns terrass den 31 maj tillsammans med personal, kunder och vänner.

Claque la Mouche blev snabbt ett levande livsstilskoncept, mycket tack vare den egna bloggen, vilket även förde med sig många stammisar och trogna läsare. Och för grundarna Mariana Modeen och Elin Lindell har detta varit ett spännande år.
- Mycket har hänt under första året som började med ett fantastiskt reportage i Mirror, en förstsida på Femina.se och många fina blogginlägg, säger Mariana Modeen.

Men tanken bakom Claque la Mouche är inte så komplicerad.
- Vi ville skapa en salong som vi själva skulle vilja gå till. Hemmatrevlig och med tid för kunderna. Här får man exempelvis huvudmassage i alla behandlingar, gott kaffe och en trevlig stund i vardagen, berättar grundarna.

Claque la Mouche föddes efter att frisörduon hade jobbat ihop i tio års tid och kände att det var dags för något nytt. De var redan innan öppningen ett sammansvetsat team, då Mariana endast färgar och Elin endast klipper.
Resultatet blev dekadenta lokaler med stämningsfulla takbjälkar och träytor fyllda med personliga prylar och inredningsdetaljer, som var och en har sin unika och välvalda plats. Och med en enkel fiolsofi, skön atmosfär och ett kunnigt frisörteam lyckades Claque la Mouche göra sig ett namn på frisörkartan.
- Vi tycker att det är viktigt att ett salongsbesök känns inspirerande och avslappnat. Självklart ska man även bli omhändertagen av duktiga frisörer som använder sig av bra tekniker, säger Mariana och och Elin.

Mingel och festligheter är dock ingen engångsföreteelse hos de här tjejerna. De gillar att nätverka och lära känna sina kunder.
- På salongen anordnar vi Afterwork sådär varannan månad med lite olika teman tillsammans med våra hus-dj:s och deras portabla LP-spelare, berättar Mariana.

Ettårsfirandet på Berns:

När Claque la Mouche nu firar ett år har salongen för kvällen vuxit sig ur lokalen på Pelikansgränd och storfirar istället med buller och brak på Berns Terrass. Klockan 18 tar Johan Muren plats bakom skivspelarna och följs sedan av Aki och fler fram till klockan 22, då torsdagsklubben fortsätter. Alla är välkomna.

Klicka här för att läsa mer om Claque la Mouche