Coldplay på Globen

Uppdatering: Coldplay gör extrakonsert på Globen den 17 september, läs här

Coldplay släpper sin nya platta "Viva La Vida" den 13 juni, om två veckor, och nu har de avslöjat att de även ska ut på en turné med samma namn. De gör ett stopp i Sverige för att uppträda på ett förmodligen fullsatt Globen den 18 september.

Innan de drar ut på turnén ska de köra två gratiskonserter, först den 16 juni på Brixton Academy i London och sedan den 23 juni på Madison Squere Garden i New York.


Det nya albumet släpps av EMI Records och är producerat av Brian Eno och Markus Dravs. Skivan är uppföljaren till 2005 års “X&Y”, som gick rakt in på förstaplatsen i 32 länder och har sålt 10 miljoner exemplar över hela världen, hittills.

Coldplay spelade senast i Sverige 2005 på Globen i Stockholm för fullsatt hus.

Personligen är jag inget jättefan, men det är jag ganska ensam om, så jag rekommenderar alla att gå dit. Biljetterna släpps i övermorgon måndag den 2 juni, och det är nog läge att vara lite framåtlutad om man vill slippa köpa en biljett på Blocket för två lax om en månad. De kommer att säljas på Globenarenorna (077-131 00 00), www.globearenas.se samt Ticnet- och ATG-ombud.