Cykelfest på Söder kickstartar våren

Ett grönare och skönare Skanstull – det är målet när Ringen centrum arrangerar cykelfest på Söder under två helger i rad. Då kan du bland annat pimpa hjälmen och lämna in cykeln på cykelspa.

Skanstullsbron intill Ringen lär enligt en undersökning från Stockholms stad vara stället där flest cyklister passerar i hela Stockholm. Nu vill köpcentret hylla Södercyklisterna och kickstarta våren med en riktig cykelfest.

– Cykeln är ett fantastiskt färdmedel och den har positiva effekter på både hälsan, klimatet och stadsmiljön. Med vårens cykelfest hoppas vi kunna uppmuntra fler till att cykla och därigenom bidra till att göra Skanstull till en lite grönare och skönare stadsdel, säger Anna Jakobsson, marknadsansvarig Ringen centrum.

I Älvsborgsparken utanför Ringen arrangeras en marknad för begagnade cyklar den första helgen, en cykelskola för barn den andra helgen och ett cykelspa signerat verkstaden Bonne Mécanique som finns på plats båda helgerna. Inne i Ringen kommer en pysselstation att finnas till hands för alla barn och vuxna som vill dekorera sina cykelhjälmar på ett kreativt och personligt sätt.