Dansens hus tolkning av Svansjön är tuff och rå

Förra omgången blev spelperioden av Fredrik Benke Rydmans streetdanceversion av Svansjön helt utsåld. Nu har hela gänget flyttat in på Dansens Hus igen och förbereder sig för nypremiären som hålls på lördag den 1 december.


I Fredrik Benke Rydmans tolkning av den klassiska sagan Svansjön har handlingen förlagts till nutid och streetdance möter Tjajkovskij. Istället för trolldom och övernaturliga händelser får Rothbart makt över sin omgivning med hjälp av droger. Tjajkovskijs originalmusik används till viss utsträckning men får samsas med helt nykomponerad och specialskriven musik av bland andra Salem Al Fakir, Moneybrother och Adiam Dymott. Svansjön hade urpremiär på Dansens Hus i december 2011. Den nya spelperioden sträcker sig mellan 1 december och 3 februari med 42 föreställningar. Produktionen åker sedan direkt på turné i Europa med stopp i Essen, Berlin, Wien, Frankfurt, München, Zurich, Paris och Moskva. 5-16 juni spelar Svansjön på GöteborgsOperan.


Presscitat
"Charmigt och fräckt - visst kommer denna Svansjö att höra till de nytolkningar man minns."
/Svenska Dagbladet

"...förtjusta utropstecken för tempot, kreativiteten, och för stilmixarnas effektivitet... Rydman har tagit sagan om Prins Utanför till vår tid."
/Expressen

"En kalejdoskopisk Svansjön att älska"
/SR Kulturnytt

"Rydman vet vad show vill säga ... Koreografi och scenteknik ingår en magisk förening."
/Göteborgs-Posten

"Suveränt uppdaterad romantik... Redan under föreställningens första sekunder infinner sig magi."

/Upsala Nya Tidning

Dansens Hus | Ca 500 kr | boka biljetter här | 1 dec-3 feb (se nedan för specifika datum)