David Lundqvist blev årets kock 2018

David Lundqvist blev årets kock 2018

Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

Det blev David Lundqvist som kammade hem titeln Årets Kock 2018 när den prestigefulla finalen gick av stapeln lördagen den 29 september.

Av åtta finalister som deltog på fredagen gick fyra vidare till lördagens slutfinal. Ny svensk mästare i professionell matlagning blev David Lundqvist som till vardags jobbar på Grand Hotel i Saltsjöbaden.

- Det känns som ett fantastiskt resultat och ett kvitto på att hårt jobb under lång tid lönar sig. Underbart att stå högst på pallen med tanke på konkurrensen, sade han efter finalen.

Finalen bestod av tio delmoment där alla utmaningar förutom en genomfördes helt oförberett. Finalisterna fick bland annat laga en vegetarisk rätt från hemlig råvarukorg, öppna tio pilgrimsmusslor och slå en god majonnäs med bra konsistens. Under lördagen utmanades finalisterna i att stycka och tillaga ett lamm, laga en rätt med pilgrimsmusslorna samt en rätt på hummer och majonnäsen från fredagen.

Vid prisceremonin på Kungliga Tennishallen tog David Lundqvist emot medalj och en prischeck på 250 000 kronor av prins Carl Philip.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.