Bild: Restauranglabbet Bild: Restauranglabbet

De tar hand om matsvinnet när krogarna drar ner

Johanna Lagerkranser, Skribent SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Skribent SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

Det har blivit mycket matsvinn när restaurangerna dragit ner på verksamheten under corona. Nu uppmanar Restauranglabbet olika aktörer att hjälpas åt så att de kan ta tillvara matsvinnet och komma med nya idéer för ett mer hållbart samhälle. Såväl privatpersoner som företag kan bidra med en summa pengar, där varje hundralapp blir en gratis matlåda till en samhällshjälte. Restauranger, leverantörer och logistikföretag som vill hjälpa till kan höra av sig till Restauranglabbet via mejl.

Läs även:
Viruset drabbar hårt – nu ber Rolfs Kök gästerna om hjälp
Låt inte stans restauranger tystna – nu kämpar vi tillsammans
Restauranger med rabatt på take away i Stockholm
Restauranger med rabatt på notan i Stockholm

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.