Designgalleriet presenterar västkustmöbler

Kom och se möbeldesign som du aldrig sett den förr! Designgalleriet tillsammans med Senab och svensk Form Väst presenterar 12 av västkustens grymma möbelformgivare från självaste Göteborg. Den 19 augusti till den 4 september kommer experimentella och spännande möbelverk att synas på Designgalleriet i Stockholm.

Göteborg har blivit lite av den hippa konststaden när det kommer till möbeldesign. Några av de kända möbelkonstnärerna som blivit prisade är Staffan Holm, Daniel Rybakken, Sigrid Strömberg och Fredrik Färg. Modern Times, Brikolör och Fulo är några av de kända såkallade designkollektiven från Göteborg.

De 12 formgivarna som syns på Designgalleriet ställde ut på den kända möbelmässan i Milano 2010. Nästan alla av de 12 formgivarna är utbildade på Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Kom och titta på de häftiga Milanokollektionerna och få veta historien bakom de intressanta möbelverken. Konstnärerna har använt högteknologisk teknik och material i själva möbelproduktionen. Trots detta blir inte resultatet hårt eller tråkigt, utan kan till och med uttrycka en slags romantik. Hållbarheten i möblerna ska erbjuda känsla och inget hafsen slafsen, slit och släng. När du väl är här och tar in designupplevelsen kan du passa på att ta reda på hur framtidstankarna ser ut..

Läs mer om Designgalleriet här.