Designgalleriet visar Pierre Sindres stadsinspirerade möbler

Mellan den 5-8 februari visar Designgalleriet Pierre Sindres soloutställning ”Små stad” – fem nya verk inspirerade av stadens arkitektur. Utställningens namn har dubbel betydelse; dels anspelar det på att Pierre Sindre själv kommer från en småstad, men också att möblerna är miniatyrer av arkitektur i staden.

Utställningen är en del av Stockholm Design Week 2019 och visas i Designgalleriets nya mobila funktion på Grev Turegatan 30 i Stockholm. Kollektionen bottnar i Pierre Sindres sökande efter inspiration i omgivningen där estetiska detaljer, stora som små, finns representerade. ”Små stad” utgörs av ett antal möbler som förkroppsligar en stad vi alla känner igen med tornande höghus, nöjesliv och modernitet. I Sindres stad finns bland annat skåpet Skrapan, bänken Bro och lampan E4:an. Möblerna är tillverkade av Gärsnäs och Källemo.

Pierre Sindre är en svensk möbel- och inredningsarkitekt, utbildad inom inredningsarkitektur och möbeldesign på Konstfack. Sindre har bland annat fått Residence utmärkelse Årets Lauritz Icon 2018 för stolen Dandy. Men även Årets möbel Sköna hem 2015, Årets möbel Elle Decoration 2018 och Årets utemöbel Elle Decoration 2018.