Artipelag Artipelag

Konstguiden till Stockholms bästa gallerier

Stockholm har många bra gallerier för dig som vill köpa konst eller gå på konstrunda och se intressanta utställningar med både samtidskonstnärer och etablerade pionjärer. Konstscenen frodas och bjuder på något för alla, dessutom helt gratis (om du inte är sugen på att faktiskt köpa ett verk, det vill säga). Här minglar traditionellt måleri, foto, installationer, performance, graffiti och mycket mer. Nedan guidar vi till några av Stockholms bästa konstgallerier för dig som vill köpa konst eller bara ta del av intressanta konstnärer.

Innehållsförteckning
 1. Stockholms bästa gallerier
  1. Galleri Stockholm – Unika verk av svenska konstnärer
  2. Wetterling Gallery – Väletablerat konstgalleri mitt i Kungsan
  3. Artipelag – Utställningar vid havet
  4. Andréhn-Schiptjenko – Föregångare inom samtidskonst
  5. Galerie Forsblom – Finsk-svenskt
  6. Gallery Steinsland Berliner – Gatunära konst i tiden
  7. Galleri Andersson/Sandström – Brett galleri med internationell samtidskonst
  8. Young Art – Plånboksvänliga verk
  9. Galleri Flach – Brygga mellan Norden och Afrika
  10. Oak Island Gallery – Socialt rock'n'roll-galleri
  11. Galerie Nordenhake – Namnkunnig konstveteran
  12. ID:I Galleri – Konstnärsdrivet
  13. YellowKorner – Budgetvänligt fotogalleri
  14. Affordable Art Fair – Extratips: Nordens största konstmässa

Stockholms bästa gallerier

Bästa konstgallerierna i Stockholm

Galleri Stockholm – Gallerier
Galleri Stockholm
Galleri Stockholm – Gallerier
Galleri Stockholm
Galleri Stockholm – Gallerier
Galleri Stockholm
Galleri Stockholm – Gallerier
Galleri Stockholm
Galleri Stockholm – Gallerier
Galleri Stockholm
Galleri Stockholm – Gallerier
Galleri Stockholm
Galleri Stockholm – Gallerier
Galleri Stockholm
Galleri Stockholm – Gallerier
Galleri Stockholm

Galleri Stockholm

Unika verk av svenska konstnärer

På Galleri Stockholm mitt i stan kan du köpa konst från några av Sveriges mest erkända konstnärer. Här ställer man ut drygt 240 inramade konstverk som är klara att ta med sig. Med över 170 meter väggyta ryms här många tavlor av det oväntade slaget.

Wetterling Gallery

Hemsida

Väletablerat konstgalleri mitt i Kungsan

Wetterling Gallery i Kungsträdgården har funnits sedan 1978 och tillhör ett av Skandinaviens mest framstående gallerier. På senare år har de börjat ställa ut allt fler svenska konstnärer, nya som etablerade. Fokus ligger främst på målningar, foto och skulptur.

Artipelag – Gallerier
Artipelag
Artipelag – Gallerier
Artipelag
Artipelag – Gallerier
Artipelag
Artipelag – Gallerier
Artipelag
Artipelag – Gallerier
Artipelag
Artipelag – Gallerier
Artipelag
Artipelag – Gallerier
Artipelag
Artipelag – Gallerier
Artipelag
Artipelag – Gallerier
Artipelag
Artipelag – Gallerier
Artipelag

Artipelag

Utställningar vid havet

Ett modernt och populärt konstmuseum på Värmdö som omges av vacker skärgårdsnatur. Här kan du ta del av gränsöverskridande konstutställningar samt äta och fika i arkitektritad miljö. Artipelag arrangerar även aktiviteter för både barn och vuxna.

Andréhn-Schiptjenko

Föregångare inom samtidskonst

Sedan 1990-talet har grundarna Ciléne Andréhn and Marina Schiptjenko varit med och ritat om gallerikartan i Stockholm och hela Skandinavien. Flera numera kända konstnärer har fått sitt stora genombrott här, och utställningarna lockar bred publik.

Galerie Forsblom

Finsk-svenskt

Med galleriverksamhet i både Stockholm och Helsingfors är Galerie Forsblom bland de främsta i Norden när det kommer till att visa internationell samtidskonst. Måleri och skulptur hör till de största konstformerna. Galerie Forsblom öppnade på Karlavägen år 2016, då de slogs ihop med Lars Bohman Gallery.

Gallery Steinsland Berliner

Gatunära konst i tiden

Ett medvetet konstgalleri på Södermalm som bland annat har ställt ut en hel del graffitikonst, däribland verk av New York-konstnärerna Neckface och Dash Snow (curerat av Leo Fitzpatrick från filmen Kids). Hit kommer en ung publik för att ta del av allt från performance till måleri.

Galleri Andersson/Sandström

Brett galleri med internationell samtidskonst

Med 500 kvadrat till sitt förfogande visar Galleri Andersson/Sandström spännande samtidskonst av internationella konstnärer, kända som oupptäckta. Mångfasetterade Louise Bourgeois är bara en av alla skaparsjälar som har ställts ut här.

Young Art

Plånboksvänliga verk

För konstintresserade som inte har möjlighet att köpa något av verken på de lite mer traditionella gallerierna är Young Art ett bra alternativ. Här ligger fokus på duktiga unga konstnärer som producerar det mesta från kontorsutsmyckningar till bokomslag.

Galleri Flach

Brygga mellan Norden och Afrika

Här läggs tonvikt inte minst på samtidskonstnärer som ägnar sig åt ett brett spektrum av konstformer. Såväl oetablerade som etablera konstnärer visas upp. Extra intressant är att galleriet även ägnar sig åt samarbeten där de lyfter fram nya konstnärer från Afrika.

Oak Island Gallery

Socialt rock'n'roll-galleri

På Oak Island Gallery får du din dagliga dos av rock'n'roll, i form av unik konst. Bakom galleriet står syskonparet Jesper och Nella Hurtig, som skapade galleriet ur frustration över att Stockholm saknade inbjudande rum att ägna sig åt konst i, sådana som de hade besökt i storstäder som London, New York, Berlin och Santa Barbara. Det här är alltså inte enbart ett galleri, utan det ska vara en inbjudande och kreativ plats att mötas kring konst och musik på.

Galerie Nordenhake

Namnkunnig konstveteran

Väletablerade Galerie Nordenhake har funnits sedan 70-talet (från början låg de i Malmö) och har numera även en filial i Berlin och en i Mexico City. Galleriet ställer ut omtyckta utländska och inhemska konstnärer och deltar i de stora konstmässorna.

ID:I Galleri

Hemsida

Konstnärsdrivet

Det här Södergalleriet drivs av konstnärerna själva och reflekterar deras egna visioner, bortom det kommersiella och förenklade. Medlemmarna turas om med utställningsperioderna, men bjuder också in gästande konstnärer och curatorer.

YellowKorner

Hemsida

Budgetvänligt fotogalleri

Den här butiken i Mood-gallerian gör det lite lättare att pryda väggarna med bilder tagna av kända fotografer. Tanken är nämligen att sänka priserna genom att få till en större upplaga. Motiven sträcker sig över alla tänkbara genrer och fotografierna finns tillgängliga i flera olika utföranden.

Affordable Art Fair

Extratips: Nordens största konstmässa

Sedan några år tillbaka har Affordable Art Fair gästat Stockholm och samlat mängder av svenska och internationella gallerier under ett och samma tak. Här kan du hitta verk av både nya och kända konstnärer till ett överkomligt pris. Ett av namnen som har figurerat på mässan är Banksy.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;