Dramatens höstprogram

För en vecka sedan samlades Dramatens ensemble och laddade för en ny säsong. Nu kan höstens repertoar presenteras.

Stora scenens första premiär är Anton Tjechovs Onkel Vanja med bland andra Julia Dufvenius, Elin Klinga, Tomas Pontén och Örjan Ramberg i rollerna. Regisserar gör Hilda Hellwig. Senare i höst kommer tyske succéregissören Michael Thalheimer för att regissera Ödön von Horváths Kasimir och Karoline med Magnus Roosman och Rebecka Hemse i huvudrollerna.

På Lilla scenen blir det Små äktenskapliga brott av Eric-Emmanuel Schmitt med Reine Brynolfsson och Lil Terselius i rollerna och regi av Eva Dahlman. Därefter har Den fule av Marius von Mayenburg premiär med Peter Engman, Irene Lindh, Per Svensson och Simon Norrthon. Regisserar gör Emil Graffman.

På Målarsalen ser vi Alfred Jarrys Kung Ubu i regi av Karl Dunér och med bland andra Malin Ek och Hans Klinga i rollerna.

På Elverket regisserar Stefan Larsson Peter Birros Den ömhet jag är värd med Livia Millhagen, Ola Rapace, Börje Ahlstedt, Thomas Hanzon med flera. I föreställningen Allsång av Mats Rosén medverkar Torkel Petersson, Kristina Törnqvist, Regisserar gör Ellen Lamm.

På Unga Dramaten har Upp i sadeln och Love och cirkusfåglarna premiär. Upp i sadeln är skriven av Margareta Garpe, Martina Montelius och Lucas Svensson. Regisserar gör Agneta Ehrensvärd och rollerna spelas av Lotta Tejle och Ann Petrén. Love och Cirkusfåglarna är skriven och regisseras av Nina Wester. Medverkande är bland andra Andreas Rothlin Svensson.

Dessutom återkommer Hamlet, Drottningens juvelsmycke och Dumb Show från förra säsongen.

För datum och biljetter, kolla Dramatens hemsida.