Spångs Orkester Spångs Orkester

Drogögon mitt i ansiktet

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Kajsa fyller 30 år och det är dukat till fest. Släkt och vänner är inbjudna. Mamma, pappa, far- och morföräldrar under samma tak som mer jämnåriga bekanta. I hallen står Kajsas pojkvän och hälsar gästerna välkomna. Kaffe och avec finns på ett avsett bord och alla väntar på tårtan. Men mitt i alla festligheter har en annan, objuden gäst letat sig in på festen. Först bara som en pust från balkongen. Senare i form av upprepade, snabba besök till toaletten. Det smusslas, tisslas och tasslas. Mitt bland mormödrar, fnissiga tal, och salongsberusade föräldrar passas diskret diverse påsar med tveksamt innehåll. Och trots alla ansatser att tona ner det hela så står det snart helt klart vad som pågår i lägenhetens alla skrymslen och vrår.

Det förekommer droger på festen.

I Sverige har samtalet om droger ebbat ut i två ställningstaganden. För eller emot. Legalisera eller straffa hårt. Samtalet ligger allt som oftast på de som säljer. Vi vill rikta om kikaren och fokusera på den andra delen. De som köper. Vilka är de? Var finns de? Och varför brukar de droger? Vi menar att bilden av en knarkare som en enbart utslagen, förlorad individ är missvisande.

Vi vill ställa frågan om vart är knarkandet egentligen på väg och prata om erfarenheter och känslor utan att döma. För sanningen är väl ändå att alla, i någon utsträckning, berusar sig och har så gjort sen vi började gå på två ben.

Regi: Maja Frykberg Andersson och Rasmus Gisby

Medverkande: Hjalmar Wide, Erik Karlsson Jeansson, Max Nilén, Kathryn Le roux, Daniel Ohlsson, Katja Lobas, Maja Frykberg Andersson, Rasmus Gisby, Ebba Alexandrie, Filip Fransson och Folkensemblen

Folkensamblen: Agnetha Edberg- Menor, Alesia Panibrattjenko, Ann Besmanoff, Ellen Gustafsson, Ia Dahlbacka, Johnny Söderberg, Panagiotes Mousikides, Sofia Hjort och Sussane Wiklund

Scenografi: Greta Weibull

Ljuddesign: Robert “Printa” Larsson

Kostym: Sera Cederberg

Grafisk design: Jakob Ståleker Spenner

Producent: Spångs Orkester

Manus av och med Spångs Orkester

Premiär den 28 januari på Teater Reflex, Kärrtorpsplan 14

Information

Visa på karta
  • Period
  • 9 feb (torsdag) Nästa tillfälle
Plats
Teater Reflex
Biljetter
Pris
250kr
Facebook-event