Elitloppet 2020 arrangeras utan publik

Elitloppet 2020 kommer att avgöras inför tomma läktare på Solvalla Travbana. Alla som förköpt biljetter erbjuds ombokning till 2021 eller återköp.
– Detta är något vi kalkylerat med sedan den 12 mars. Vi har valt att avvakta så länge vi har kunnat men nu meddelar vi beslutet att Elitloppet 2020 körs utan publik, säger Solvallas vd Jörgen Forsberg i ett pressmeddelande.

Spridningen av det nya coronaviruset har medfört lagar, förordningar och direktiv som lett till att Solvalla och övriga svenska travbanor sedan den 12 mars helt har stängt ned sina publikanläggningar.

– Vi stöttar naturligtvis helhjärtat de insatser som görs i samhället för att begränsa spridningen av viruset – att hålla publikplatserna stängda och att minimera antalet personer på stallbacken är delar i detta. Vi ser idag inte något som indikerar att förutsättningarna skulle förändras på en månad och därför meddelar vi redan nu att publikplatserna hålls stängda under Elitloppshelgen 2020, säger Jörgen Forsberg.

Elitloppet har arrangerats sedan 1952 och är en av Sveriges största folkfester. Vanligtvis lockar Elitloppshelgen mellan 40 000 till 50 000 besökare. För alla som har köpt biljetter till årets Elitlopp erbjuds ombokning till Elitloppshelgen 2021, eller återköp. Elitloppet är huvudattraktionen under helgen, som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 29-31 maj 2020.