Engelen fyller 50 år Engelen fyller 50 år

Engelen fyller 50 år – firar med retromeny i höst

Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup
Emmi Anderberg

Den anrika puben och restaurangen Engelen har funnits i Gamla stan sedan den 13 december 1969. För att fira sina 50 år bjuder man gästerna på en meny inspirerad från startåret varje tisdag – hela hösten.

En av Stockholms äldsta pubar, Engelen i Gamla stan, har funnits i ett halvt sekel. För att fira det imponerande jubileet kommer man att servera rätter från den egna ursprungsmenyn, à la 1969. Det innebär att du varje tisdag under hela hösten kommer att kunna beställa rätter som chicken in a basket, biff minute med bearnaisesås, Croque Monsieur och pytt i panna.

Den nya restaurangchefen på Engelen, Anette Sillman, hittade rätterna som erbjöds till gästerna under de första åren på en gammal menytavla som stod kvar i lokalen. Även porslinet som rätterna serveras på ska bidra till en genuin känsla och är av samma typ som Engelen använde under de första levnadsåren som restaurang. Alla rätter kommer dessutom att säljas till ett mycket plånboksvänligt pris – 59 kronor styck.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.