Den anrika puben och restaurangen Engelen har funnits i Gamla stan sedan den 13 december 1969. För att fira sina 50 år bjuder man gästerna på en meny inspirerad från startåret varje tisdag – hela hösten.
En av Stockholms äldsta pubar, Engelen i Gamla stan, har funnits i ett halvt sekel. För att fira det imponerande jubileet kommer man att servera rätter från den egna ursprungsmenyn, à la 1969. Det innebär att du varje tisdag under hela hösten kommer att kunna beställa rätter som chicken in a basket, biff minute med bearnaisesås, Croque Monsieur och pytt i panna.
Den nya restaurangchefen på Engelen, Anette Sillman, hittade rätterna som erbjöds till gästerna under de första åren på en gammal menytavla som stod kvar i lokalen. Även porslinet som rätterna serveras på ska bidra till en genuin känsla och är av samma typ som Engelen använde under de första levnadsåren som restaurang. Alla rätter kommer dessutom att säljas till ett mycket plånboksvänligt pris – 59 kronor styck.