Pressbild Pressbild

Enjoy Bazaar och Stjärtilleriet lanserar krog – siktar på stjärnor

Aurora Holm, Content Writer SE, Thatsup Aurora Holm, Content Writer SE, Thatsup
Aurora Holm

I höstas öppnade den Michelinbelönade krögarduon Daniel Höglander och Niclas Jönsson Enjoy Bazaar i T-House på Engelbrektsplan. Nu fortsätter krögarna resan när de börjar samarbeta med Stjärtilleriet och bjuder på en ny inriktning kvällstid, Black Milk Gastro Bar, som satsar på en tolkning av omakase tillsammans med välsmakande drycker.

Enjoy Bazaar öppnade i höstas, då som ett ghost kitchen med fokus på asiatisk snabbmat. Nu lanserar man ett till koncept i samma lokaler, där siktet är inställt på stjärnor. Kvällstid onsdag till lördag blir Enjoy Bazaar istället Black Milk Gastro Bar, med en 10–12-rätters omakase i två sittningar per kväll. Cocktailbaren Stjärtilleriets barchef Hugo Örn står för dryck, medan maten är signerad Daniel Höglander som förvandlar dagens råvaror till rätter unika för kvällen.

– Vi har höga ambitioner i satsningen Black Milk Gastro Bar, som är ett sätt för oss att visa hur vi med mat, dryck, konst och passion kan skapa en unik och oförglömlig upplevelse. Stockholm har utsetts till gastronomisk huvudstad 2023 och vi vill bidra till att Sverige och Stockholm ska fortsätta vara en matdestination. Med Daniels version av en modern “omakase” siktar vi mot stjärnorna, säger Niclas Jönsson i ett pressmeddelande.

Black Milk Gastro Bar öppnar den 1 februari.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.