Enter Art Foundation @ Epicenter

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Under Stockholm Art Week intar 26 nytänkande och hyperaktuella konstnärer det digitala innovationshuset Epicenters lokaler på Mäster Samuelsgatan för en pop-up-utställning kurerad av den Berlinbaserade organisation Enter Art Foundation.

Enter Art Foundation är en ideell organisation som sedan starten i Berlin 2016 har haft som mål att lyfta fram den bästa och mest spännande moderna konsten från nyetablerade konstnärer världen över. Nu kommer de för första gången till Stockholm och Art Week för sin åttonde utställning och sin andra någonsin utanför Tyskland.

Enter Art Foundation presenterar drygt 100 verk av 26 konstnärer från 11 länder. De står för ett brett spektrum av tekniker och stilar presenterade i en noggrant kurerad och sammanhållen utställning. Vissa konstnärer är redan kända för Stockholmspubliken sedan tidigare medan andra gör sin Sverigedebut på Epicenter. All konst som ställs ut är till salu och hela försäljningssumman tillfaller konstnären.

Enter Art Foundations Stockholmsutställning presenteras i samarbete med det digitala innovationshuset Epicenter, en kreativ community för snabbväxande digitala bolag och etablerade aktörer som vill samarbeta, driva innovationsarbete och växla upp sin digitala affär. Epicenter slår, under utställningen, upp sina portar för allmänheten och bjuder in till ett möte mellan konst och teknik, innovation och kreativitet.

Officiell hemsida: http://www.enterart.com/
Länk till Facebook-event: https://www.facebook.com/events/589968324698965/