Första Bun Bun-restaurangen öppnar på Söder

Foodtrucken Bun Bun har länge varit känd för sin fransk-vietnamesiska streetfood. Nu öppnas den första restaurangen i Stockholmsverken på Söder.

Det gamla industrikvarteret Stockholmsverken håller på att förvandlas och får nu mer utrymme för mat och dryck. Näst på tur att öppna är Bun Bun, som tidigare endast funnits i form av foodtruck och catering. Förutom sina kända vietnamesiska baguetter, báhn mì, satsar de på vietnamesiska tacos, nudelsallader och risrätter med fokus på närproducerat.

– Vi ser Báhn Mìn som det perfekta exemplet på det moderna, gränsöverskridande köket. När vietnameserna vinkade av fransmännen år 1954 behöll de godsaker som bröd, majonnäs och paté. Cyklande gatuförsäljare fyllde på med inhemska smaker och så föddes det som många kallar för världens godaste macka, säger ägaren Tau Mandeus.

Nästan 80% av råvarorna kommer från uppfödare och leverantörer som finns max 40 minuter bort, och målet är att jobba så lokalt som möjligt. Det går även att beställa maten via en app för upphämtning.

Bun Bun planerar att öppna den 1 juli på Magnus Ladulåsgatan 2A.