Federer, Berdych och Söderling på If Stockholm Open

Nu är det dags för If Stockholm Open att köra igång igen. Från och med den 16 till den 24 oktober kommer Kungliga tennishallen vara full av entusiastiska gäster och otroliga spelare. En nästintill obeskrivlig stämning kommer att fylla hallen och du som väljer att gå dit och titta kommer få en grym helhetsupplevelse. Och med det deltagandet vi ser i år kan vi nästan garantera er att KLTK kommer att fyllas upp till bredden. I år ser vi en hel drös topprankingspelare, och tre stycken från topp-10-listan! Vår egen stolthet Robin Söderling, den på senare tid högblomstrande Tomaz Berdych och sist men definitivt inte minst Roger Federer. Senast världens bäste genom tiderna deltog i Stockholm Open var över tio år sedan, och då var hans namn långt ifrån vad det är idag.

Några av de andra direktkvalificerade spelarna är: Oliver Rochus (tvåa i fjol), Ivan Ljubicic (rankad 17 i världen) och Thomaz Bellucci. Se listan här. Årets första Wild Card går till den tidigare världsfyran James Blake som har två If Stockholm Open-titlar. År 2004 skadade Blake sig allvarligt då han sprang in i en nätstolpe och bröt nacken. Trots den hemska olyckan har han gjort en grym comeback och fått nio titlar av 21 spelade ATP-finaler.

- Vi är mycket glada att James kommer tillbaka till If Stockholm Open som är en av hans favorittävlingar på touren. James har haft en enorm otur med skador under sin karriär men nu är han återigen på väg tillbaks till världstoppen. Han har blivit en publikfavorit i Stockholm och jag tror publiken är lika glada som vi är att få återse honom i Kungliga Tennishallen, säger Thomas Johansson, Tournament Director.

Vill du boka biljetter redan nu och slippa trängas med all andra, klicka här.