Flera nyheter inför Halloween på Gröna Lund 2019

Den 18 oktober inleds Halloween på Gröna Lund. Det blir nöjesfältets tredje halloweenfirande och kommer att pågå under olycksbådande 13 dagar. Besökarna kommer att kunna besöka ett helt nytt skräckhus och nya temaområden.

En av höstens absoluta höjdpunkter är halloween; högtiden då man får spöka ut sig och skrämmas offentligt (nästan) hur mycket man vill. På Gröna Lund går man all in även i år och bjuder in besökarna till ett riktigt ruskigt firande. Du kommer att kunna ”njuta” av ett helt nytt skräckhus samt besöka olika temaområden, varav flera nya.

I år är alla biljetter som säljs datumstyrda, vilket betyder att du behöver köpa en biljett till ett specifikt datum. Varje dag kommer max 12 500 besökare att släppas in, detta då en tredjedel av Gröna Lund ska byggas om för att göra plats för en ny berg- och dalbana som ska stå klar 2021.

Precis som i fjol blir Gröna Lunds lilla område anpassat för de yngre barnen och fylls då med pumpor, snälla häxor och barnföreställningen ”Museet Skoj & Skräms”. Nöjesfältets stora område har en mörkare inriktning med tematiserade områden, skräckhus och onda väsen som rör sig fritt.

Här är nöjesfältets olika temaområden under Halloween 2019:
Godislandet – på Lilla Området byggs ett sagoinspirerat godisland upp.
Spanska Trappan – ska markera att man kliver över från det rysmysiga till det skräckinjagande området.
Nytt temaområde – framför Stora Scen öppnar det nya skräckhuset Sekten, som låter hur läskigt som helst.
Skeppet – innanför Skeppets skrov döljer sig en tusen år gammal förbannelse. Det utlovas att Skeppet i år är betydligt läskigare än i fjol... Vågar du?
Olustiga Huset – Lustiga Huset har förvandlats till något riktigt olustigt, åtminstone för den med fobi för clowner. Härinne gömmer sig nämligen massor av hungriga clowner som kan dyka upp precis var som helst.
House of even worse nightmares – här dras besökaren med in i ett spännande och skräckfyllt äventyr i Dr Morphios läskiga experimentverkstad, där han förverkligare dina värsta mardrömmar.
Zombie Zone – militär har kallats in för att försegla ett zombiesmittat område på Gröna Lund, och stänga in det fruktansvärda som döljer sig därinne. Men har de lyckats...?
Blå Tåget – denna åkattraktions tunnlar har förvandlats inför halloween och är betydligt mer läskiga än vanligt.
Höstmarknaden – På Lilla Området återuppstår den rysmysiga höstmarknaden.
Día de Muertos – restaurang Fiesta inspireras av den mexikanska högtiden ”De dödas dag” med färgsprakande dekor och döskallar.
Zombiegatan – på gatan utanför Jetline ser man spåren av en zombieapokalyps som närmar sig.

Om vädret tillåter hålls alla attraktioner öppna. Gröna kortet gäller inte under Halloween på Gröna Lund.